Foto: AP/Scanpix

Četriem no desmit mobilo tālruņu lietotājiem ir gadījies ierīci nejauši saskrāpēt, teju tikpat cilvēki piedzīvojuši nopietnākus bojājumus - 39% respondentu tālrunis iekritis ūdenī vai apliets ar šķidrumu, bet 32% cietis kritiena vai trieciena rezultātā, noskaidrots "Snapshots" pēc "Samsung Electronics Baltics" pasūtījuma veiktajā aptaujā.

Aptaujātie pieredzējuši vēl citas ķibeles - mobilajam telefonam pārbraukusi automašīna, tas ticis izmazgāts veļasmašīnā, sadedzis vai pat apliets ar krāsu. Jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem ievērojami biežāk ir gadījies bojāt mobilo ierīci trieciena rezultātā (58%) vai apliet ar šķidrumu (35%), gandrīz divkārt pārspējot vidējos rādītājus Latvijā.

Savukārt 55% aptaujas dalībnieku vecumā no 20 līdz 29 gadiem kā populārāko ķibeli ir atzīmējuši saskrāpētu tālruni ar kabatā vai somā esošu cietu priekšmetu.

Piektdaļai jeb 22% no visiem respondentiem ir izdevies pasargāt savu ierīci no negadījumiem. Aptaujas dati atklāj, ka līdz ar gadiem mobilo telefonu īpašnieki kļūst arvien uzmanīgāki, proti, 31% no respondentiem vecuma grupā pēc 50 nav piedzīvojuši būtiskas ķibeles ierīcei.

Aptaujas rezultāti rāda, ka ārpus pilsētām dzīvojošajiem cilvēkiem ir lielāks potenciāls gūt bojājumu telefonam, piemēram, teju katram trešajam jeb 29% ierīce ir iekritusi ūdenī, bet pilsētās tā gadījies 19%. Savukārt Rīgas iedzīvotājiem daudzkārt rūpīgāk jāpieskata savs tālrunis pret garnadžiem - 18% respondentu pieredzējuši telefona zādzību, bet laukos tādu ir trīskārt mazāk - 6%.

Aptauju veicis "Snapshots" pēc "Samsung Electronics Baltics" pasūtījuma 2014. gada martā, aptaujājot 849 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

"Samsung Electronics Baltics" ir viens no lielākajiem patērētāju elektronikas uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Baltijas pārstāvniecībā nodarbināti 144 cilvēki, un 2013.gadā pārdošanas apjoms Baltijas valstīs sasniedzis 290 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!