Foto: Publicitātes foto
Pārdošanā nonācis pasaulē dārgākais telefona aparāts – tas ir ar zeltu un briljantiem rotāts iPhone viedtālrunis, kura cena ir 16,7 miljoni ASV dolāru.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šī "iPhone 5 Black Diamond" dizainu izstrādājis brits Stjuarts Hjūzs, kurš telefonu radījis pagājušajā gadā pēc kāda Honkongas biznesmeņa ekskluzīva pasūtījuma.

Tomēr tagad šis modelis ieguvis sērijveida ražojuma statusu un kļuvis pieejams ikvienam interesentam, kurš par juveliera mājaslapā apskatāmo telefonu ir gatavs maksāt šādu summu.

Telefona korpuss ir gatavots no 24 karātu zelta un inkrustēts ar 600 briljantiem. Vēl 53 dārgakmeņi izmantoti, lai izgatavotu "ābolīša" logotipu, priekšējais panelis veidots no safīra stikla, bet ieslēgšanas pogu aizvieto 26 karātus liels melnais briljants.

Pēc Liverpūles juveliera vārdiem, šī modeļa izstrādāšana viņam aizņēmusi deviņas nedēļas. Pirmais pircējs, kurš vēlējies palikt anonīms, telefonu nopircis ar atlaidi - par 15,3 miljoniem dolāru.

Hjūza kompānija piedāvā arī "vienkāršākas" iPhone versijas, kas gatavotas no zelta. To cena svārstās vairāku desmitu tūkstošu dolāru robežās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!