Internetā lielu popularitāti iemantojis video fragments, kurā redzams, kā franču sacīkšu braucējs Fransuā Gisī ar velosipēdu, kas aprīkots ar raķešu dzinēju, spēj apdzīt pat leģendāro Ferrari automašīnu.

Divu dienu laikā šo video sižetu noskatījušies jau vairāk nekā 2,5 miljoni YouTube lietotāju, kuri apbrīno Gisī drosmi un viņa braucamrīka tehniskās spējas.

Reaktīvo dzinēju savam velosipēdam Gisī piemontēja 2013. gadā, un toreiz viņa velosipēds 6,7 sekunžu laikā spēja attīstīt ātrumu 285 kilometri stundā.

Taču tagad arī šis rekords ir kritis - Circuit Paul Ricard trasē Francijas dienvidos Gisī pārspēja visus savus iepriekšējos rekordus, ar savu velosipēdu sasniedzot 333 kilometri (207 jūdzes) stundā lielu ātrumu.

Gisī medijiem pastāstījis, ka savu divriteņu braucamrīku aprīkojis ar "trim mazām ūdeņraža peroksīda raķetēm", un tas izrādījās pietiekami, lai 4,8 sekunžu laikā apsteigtu Ferrari ar visiem 560 tā zirgspēkiem.

Kā redzams video sižetā, rodas tāda sajūta, ka superātrā automašīna tik tikko izkustas no vietas.

"Ja vien mums izdotos atrast sponsorus, tad mēs izgatavotu īstu monstru, bet ne velosipēdu, un tas sauktos Spine Crusher (burtiski - muguras lauzējs).

Mans mērķis ir divu sekunžu laikā sasniegt ātrumu 400 kilometri stundā. Šobrīd esam pārrunu procesā, un ceru, ka izdosies uzsākt šī monstra izgatavošanu," nākotnes plānus neslēpj Gisī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!