Foto: Vida Press

Kāds fotogrāfs amatieris pa lidmašīnas logu iemūžinājis kadru, ko ārvalstu mediji jau nodēvējuši par, iespējams, "visu laiku labāko fotogrāfiju, kas uzņemta ar iPhone viedtālruni".

Fotogrāfijas autors ir Marks Heršs, kurš lidojis uz Čikāgu un pa lidmašīnas iluminatoru ieraudzījis skatu, kam, viņaprāt, bija uz mūžiem jāpaliek virtuālajā telpā.

Fotogrāfijā redzama vēla pēcpusdienas saule, mākoņu gubas, Čikāgas debesskrāpji, kas atspīd Mičiganas ezerā, kā arī, rūpīgāk ieskatoties, kāda cita pasažieru lidmašīna gandrīz pašā fotogrāfijas centrā.

Heršs stāsta, ka, uzņemot fotogrāfiju, vienkārši "automātiski nospiedis podziņu" un steigā nemaz nav mēģinājis pielietot kādas bilžu apstrādes manipulācijas.

"Paskatījos pa logu un lejā starp mākoņiem ieraudzīju Čikāgas debesskrāpjus. Paķēru savu iPhone un uzņēmu tikai vienu kadru. Cerēju, ka kaut kas sanāks. Pilnā izšķirtspējā fotogrāfiju apskatījos tikai mājās uz datora.

Es ne tikai biju pārsteigts par fantastisko kadru, bet ievēroju, ka nejauši esmu nofotografējis arī citu lidmašīnu, kas redzama kadra centrā.

Žēl vienīgi to, ka fotogrāfija nav tik asa, kā gribētos, bet jāatceras, ka tas ir parasts kadrs ar viedtālruni. Ironiski, bet mājās man ir daudz profesionālās foto aparatūras. Katrā gadījumā šī ir viena no manām vismīļākajām bildēm," vēlāk stāstīja foto autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!