Foto: Kadrs no filmas

Britu aktieris Benedikts Kamberbačs, kurš gaidāmajā BBC seriālā atveidos karali Ričardu III, izrādās, ir šā britu monarha brālēns, atklājušas DNS analīzes.

Britu zinātnieki atzinuši, ka šobrīd Lielbritānijā no viena līdz 17 miljoniem ir ģenētiski saistīti ar Ričardu III, taču Kamberbačs ir tuvāks radinieks, jo ir trešās pakāpes brālēns 16 paaudzē, norāda Lesteras universitātes profesors Kevins Šūrers.

Viņam izdevies arī izpētīt Kamberbača dzimtas ģenealoģiju līdz pat Edvardam III, karaļa Ričarda III vecvecvectēvam.

Kamberbačs, kurš slavu ieguvis ar ekstravaganto Šerloka Holmsa lomu britu seriālā "Sherlock", atveidos karali Ričardu III britu raidkompānijas BBC seriālā "The Hollow Crown - King Richard III", vēsta izdevums "The Mirror".

Karalis Ričards III, pēdējais Anglijas karalis no Plantagenetu dinastijas, tika nogalināts kaujā Bosfortfīldā 1485. gadā un apglabāts Lesteras baznīcā, kas vēlāk tika sagrauta. Karaļa kaps tika uziets 2012. gadā, veicot izrakumus vietā, kur līdz tam atradās automašīnu stāvlaukums.

Paredzēts, ka šā gada martā Ričarda III mirstīgās atliekas tiks pārapbedītas Lesteras katedrālē, un tūkstošiem cilvēku pieteikušies izlozē uz ieejas biļetēm uz šo ceremoniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!