Foto: Vida Press
9. aprīlī britu televīzijas kanāls "Channel 4" demonstrēs dokumentālo filmu, kurā tiks stāstīts par unikālu atklājumu – izanalizējot Ādolfa Hitlera sievas Evas Braunas DNS, britu zinātnieki atklājuši, ka viņai bijušas ebreju saknes.

Kā vēstīts raidījuma pieteikumā, DNS analīzēm izmantoti Evas Braunas mati no ķemmes, kas 1945. gadā tika atrasta Berghofā - Hitlera mājās Bavārijas Alpos.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem pa mātes līniju Evai Braunai bijusi radniecība ar aškenazi ebrejiem - zinātnieki atklājuši N1b1 haplogrupu (gēnu sekvenci), kas bez izmaiņām tiek nodota pa mātes līniju.

Kā vēsta izdevums "The Independent", Braunu ģimeni savulaik personīgi pārbaudījis viens no tuvākajiem Hitlera līdzgaitniekiem Martins Bormans, kurš pārliecinājās par viņas "āriešu izcelsmi".

Eva dzimusi 1912. gada 6. februārī Minhenē, un viņas tēvs - skolas pasniedzējs Fridrihs Brauns - viņu audzināja stingri katoliskā garā. Līdz laulībām Eva strādāja par šuvēju.

Ilgus gadus Eva bija fīrera mīļākā un "civilsieva", bet oficiāli viņi apprecējās tikai dažas stundas pirms kopīgi izdarītās pašnāvības 1945. gada 30. aprīlī. Laulību liecinieki bija Martins Bormans un Jozefs Gēbelss.

Tiek uzskatīts, ka Braunai nebija nekādas politiskas ietekmes uz Vācijas līderi, kurš atbildīgs par vairāku miljonu ebreju iznīcināšanu Otrā pasaules kara laikā. Galvenais Evas Braunas vēsturiskais mantojums ir Hitlera fotogrāfijas, tostarp privātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!