Foto: Vida Press

Aizvadītās nedēļas nogalē par 70 000 sterliņu mārciņu izsolē Jorkšīrā pārdots fotogrāfa Oskara Gustava Reilandera (Rejlander) pašportrets, kas tiek uzskatīts par pirmo selfiju pasaules vēsturē.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šī fotogrāfija, kas uzņemta XIX gadsimta piecdesmitajos gados, nesen tika atrasta Zviedrijā kādā foto albumā ar aptuveni 150 gadus vecām fotogrāfijām.

Reilanders savu karjeru sāka kā portretists, bet pēc tam kļuva par fotogrāfu. Viņš izgudroja tehnisko paņēmienu, ar kura palīdzību tiek montēti vairāki negatīvi, lai iegūtu sižetisku gleznai līdzīgu fotogrāfiju.

Reilanders populārs kļuva, kad laida klajā albumu The Two Ways of Life - tajā bija apkopotas 32 šajā neparastajā tehnikā uzņemtas fotogrāfijas.

Daži no pozējušajiem modeļiem bija daļēji kaili, tāpēc, protams, izraisīja skandālu, bet līdz ar to arī nodrošināja fotogrāfam zināmu atpazīstamību.

Savu pabojāto reputāciju Reilanders atguva, kad vienu no šīm fotogrāfijām savam dēlam princim Albertam nopirka pati Lielbritānijas karaliene Viktorija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!