Foto: Vida Press

Pirms 55 gadiem uz ekrāniem iznāca režisora Billija Vaildera filma Some Like it Hot (postpadomju telpā pazīstama kā Džezā tikai meitenes), un par godu šai jubilejai kompānija United Atrists publiskojusi neredzētus kadrus (arī krāsainos) no filmēšanas aizkulisēm.

Lai gan Merilina Monro regulāri kavēja uz filmēšanu, bet Džeks Lemons (attēlā) atteicās uzklausīt speciāli uzaicināta transvestīta padomus, šīs detaļas nav traucējušas uzņemt ģeniālu filmu, ko Amerikas kinomākslas institūts 2000. gadā atzinis par "visu laiku labāko komēdiju".

Tendence "izkrāsot" filmas, kas savulaik uzņemtas melnbaltas, šo filmu nav skārusi, tomēr tagad kino mīļotājiem ir iespēja aplūkot unikālus kadrus no filmēšanas laukuma.

Starp citu, lai gan padomju laika cenzūra izgrieza vairākus "garlaicīgus" fragmentus no filmas, ļoti spēcīgā dublāža to padarīja arī par padomju telpas skatītāju iemīļotu filmu, turklāt, iespējams, pat smieklīgāku nekā oriģināls.

Leģendāra kļuvusi arī Tonija Kērtisa izteiktā frāze, ka skūpstīties ar Merilinu Monro bijis kā skūpstīties ar Hitleru. (Vēlāk gan viņš to noliedza un atklāja, ka četrdesmito gadu beigās, kad abi sāka aktiera karjeru, viņi bijuši mīļākie.)

Filma savulaik tika nominēta sešām "Oskara" balvām, bet saņēma tikai vienu - par labāko kostīmu dizainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!