Foto: Vida Press
Amerikāņu zinātnieku un arheologu grupa no Ziemeļkarolīnas uzmodelējuši 3D attēlu, kurā redzams krokodils, kurš ASV teritorijā ir dzīvojis pirms 250 miljoniem gadu – īpaši veikls un nežēlīgs slepkavnieks, kas pārvietojies uz pakaļkājām.

Mistiskā briesmoņa mirstīgās atliekas atrastas Amerikas dienvidu daļā, un zinātnieki to nodēvējuši par Carnufex carolinesis jeb "Bende no Karolīnas".

Šāda iesauka senajai radībai dota ne bez iemesla - tiek lēsts, ka vairāk kā divarpus metrus garajam radījumam bijuši ilkņi bārdas naža asumā, un, pateicoties savai prasmei skriet uz pakaļkājām, tas bijis īpaši veikls plēsoņa.

Tiesa, atšķirībā no mūsdienās pazīstamajiem krokodiliem, "Karolīnas bende" savus upurus vajājis un nogalinājis uz sauszemes.

Zinātnieki pieļauj, ka šis iespaidīgais slepkavnieks bijis barības ķēdes virsotnē, tomēr Triasa perioda beigās divkājainajiem krokodilu priekštečiem pienācis gals - no krokodilu dzimtas grupas izdzīvojušas mazākās radības, kas arī vēlāk evolucionējušās mūsdienu krokodilu izskatā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!