Foto: Publicitātes foto
Lesteras universitātes arheologi atraduši XIV gadsimta apbedījumus ar 11 cilvēku mirstīgajām atliekām, taču zinātniekus īpaši pārsteidzis viens pārītis, kas, šķiet, nav šķīries jau teju 700 gadus.

Kā vēsta resurss ABC News, atklājums veikts nelielajā Hallatonas ciematiņā Lesteršīras grāfistē, kur šis neparastais pārītis miris, sadevies rokās, tādējādi nešķiroties vairākus gadsimtus.

Zinātnieki atzīst, ka atklājuma sakarā radušies vairāki jautājumi - piemēram, kāpēc visi šie mirušie apbedīti nevis vietējā baznīcā, bet gan nelielā kapličā visai patālu no baznīcas.

"Ķermeņus, tostarp vienā kapā apbedīto pārīti, nezināmu iemeslu dēļ apglabājuši tālu no baznīcas, un šobrīd mēs meklējam atbildi uz šo jautājumu.

Viņus taču varēja apbedīt skaistajā ciemata baznīcā, bet fakts, ka tas nav izdarīts, liek mums domāt, ka kapliča, iespējams, bijusi kādu īpašu apbedījumu vieta," komentējusi Lesteras universitātes arheoloģijas profesore Vikija Skora.

Pagaidām zinātnieki izvirzījuši versiju, ka šīs kapenes izmantotas slimnieku, noziedznieku un no tālām zemēm atnākušu svētceļnieku apbedīšanai, jo šādus cilvēkus baznīcas nereti atteicās apglabāt.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!