Foto: Shutterstock
Dzīvot celibātā un nebaudīt miesas priekus nemaz nav prātīgi – ja sieviete labu laiku nav nodarbojusies ar seksu un sasniegusi orgasmu, viņu var skart vagīnas atrofēšanās, kas ir ļoti nepatīkama kaite.

Izdevums "The Sun" vēsta, ka vagīnas atrofēšanās, kuras rezultātā vagīnas sieniņas kļūst plānākas, ir visai izplatīta, bet ārstējama problēma.

Kā norādījis izdevums, ar šādu problēmu sievietes var saskarties jebkurā vecumā, tomēr biežāk vagīnas atrofēšanās skar dāmas, kuras piedzīvojušas menopauzi. Arī tām, kurām krūts vēzis ārstēts ar hormonu terapiju, ir lielāks risks saskarties ar šo kaiti.

Šai slimībai ir vairāki simptomi – izdalījumi no dzimumorgāniem, dedzinoša sajūta, nieze, sāpes čurājot un arī seksa laikā.

Tiesa, kā vēsta izdevums, šos nepatīkamos simptomus iespējams samazināt, ja sieviete regulāri tiek pie orgasma. Turklāt tam pat nav nozīmes, vai kulminācija tiek sasniegta, iesaistoties dzimumaktā, vai masturbējot.

Kad tiek sasniegts orgasms, dzimumorgāniem pieplūst vairāk asiņu. "Tas ir gandrīz kā treniņš vagīnai," vēstījis izdevums.

Tiek vēstīts, ka vagīnas atrofiju izraisa sieviešu dzimuma hormona estrogēna samazināšanās organismā. Tas ir galvenias hormons, kas regulē menstruālo ciklu un kontrolē arī ovulāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!