Foto: Vida Press
Toronto Universitātes pētnieki beidzot atbildējuši uz jautājumu, kas, iespējams, nodarbina daudzu ļaužu prātus – cik bieži jānodarbojas ar seksu, lai pāris justos laimīgs. Dati apliecinājuši, ka ne vienmēr vairāk ir labāk.

Izdevums The Guardian, atsaucoties uz žurnālā Social Psychological and Personality Science publicētu pētījumu, ziņo, ka eksperimentā piedalījušies 25 tūkstoši nopietnās attiecībās iesaistītu cilvēku, kas padalījušies ar savas seksuālās dzīves noslēpumiem un arī atklājuši, cik bieži mēdz mīlēties.

Paralēli novērtēts arī dalībnieku emocionālais stāvoklis un laimes koeficients, un atklājies, ka tie pāri, kuri mīlējas vismaz vienu reizi nedēļā, ir laimīgāki nekā tie, kas to dara retāk.

Savukārt vispārsteidzošākais atklājums bijis, ka sekss vairākas reizes nedēļā pārus nepadara laimīgākus, saskanīgākus un apmierinātākus ar dzīvi.

Pētnieki nav novērojuši nekādu mijiedarbību starp mīlēšanos, piemēram, katru vai katru otro dienu un laimes koeficienta paaugstināšanos. Lielākais vairums brīvprātīgo atbildējuši, ka pilnai laimei tiem pietiktu ar seksu aptuveni piecas reizes mēnesī.

"Cilvēkiem sekss ir tik bieži, cik viņi paši to vēlas, taču nezināmu iemeslu dēļ pētījums apstiprināja, ka pāri, kas mīlējas vidēji reizi nedēļā, ir vislaimīgākie," savu komentāru The Guardian par Toronto Universitātē veikto pētījumu sniedzis profesors un neatkarīgais eksperts Džordžs Lovenšteins.

Viņš izteicis minējumu, ka cilvēkiem, kuri ir attiecībās, daudz nozīmīgāka par kvantitāti ir seksa kvalitāte. Ar plašāku pētījuma izklāstu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!