Foto: Vida Press
Lielākā daļa sieviešu un vīriešu skūpsta laikā aizver acis. Mēdz uzskatīt, ka lūrēšana sava partnera sejā tik intīmā brīdī ir visai neromantiska, taču patiesībā šim paradumam ir visai loģisks un zinātnisks izskaidrojums.

Nesen publicēts Londonas Universitātes paspārnē veikts pētījums, kurā atklāts iemesls, kādēļ cilvēki skūpstīšanās laikā parasti savas acis tur aizvērtas.

Izdevums The Mirror, atsaucoties uz pētījumu, vēsta, ka tādās intīmās darbībās kā sekss, dejošana un bučošanās acis bieži vien tiek aizvērtas, jo cilvēka smadzenes koncentrē visu uzmanību uz pieskārieniem, nevis vizuālo kontaktu.

Tas nozīmē, ka visa enerģija tiek novirzīta uz taustes, nevis redzas maņu. Tādējādi skūpstu un jebkuru citu intīmu brīdi iespējams vairāk izbaudīt, un tas ir jutekliskāks.

Tiesa, uzreiz gan jāatzīmē, ka pētījuma dalībnieki nav skūpstījušies, lai šo hipotēzi pierādītu. Tā vietā eksperimenta ietvaros cilvēki veikuši vizuālos testus, bet viņu rokas paralēli stimulētas ar vibrācijām.

Redzes uzdevumiem kļūstot sarežģītākiem, pētījuma dalībnieku reakcija uz viņu roku stimulēšanu samazinājusies. Secināts, ka smadzenēm vieglāk ir koncentrēt uzmanību kādai vienai maņai, nevis vairākām vienlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!