Foto: Reuters/Scanpix
Mūsdienu medicīnas iespējas ir apbrīnojamas, tāpēc Ķīnas ķirurgi ar lielu pārliecību apgalvo, ka drīzumā pilnībā būs izārstēts arī slavenais ķīniešu "ziloņcilvēks" – Huaņs Čuņsajs (attēlā), kuram ir lielākais audzējs pasaulē.

Šobrīd 37 gadus vecais vīrietis cieš no neirofibromatozes, kuras dēļ viņa seja klāta ar audzējiem un praktiski nav izšķirami vaibsti.

Huaņa slimība izpaužas tik ekstrēmā formā, ka neoficiāli viņš tiek dēvēts par cilvēku ar vissliktāko veselības stāvokli pasaulē.

Un tomēr Guandžou slimnīcā pacientam veikta kārtējā operācija, kuras laikā no Huaņa sejas nogriezts 1,5 kilogramus smags audzējs. Pēc ārstu vārdiem, sasniegums ir fantastisks, un tagad slaveno pacientu gandrīz nevar atpazīt.

Neraugoties uz atbaidošo izskatu un 15 kilogramu lielo svaru, šie audzēji nav ne kancerogēni, ne infekciozi.

Huaņam šī slimība ir no dzimšanas, tāpēc desmit gadu vecumā viņam nācās pamest skolu - zēns nespēja izturēt pastāvīgo ņirgāšanos no vienaudžu puses.

Jaunietis izskatījās tika atbaidošs, ka vairāki Ķīnas kropļu cirki piedāvāja lielas naudas summas, lai varētu viņu rādīt sensāciju kārajai publikai, taču Huaņa vecāki atteicās.

25 gadu vecumā Huaņam bija izkrituši visi zobi, tāpēc grūtības sagādāja gan ēšana, gan runāšana, taču pirms sešiem gadiem tika veikta pirmā operācija, un kopš tā laika pacienta stāvoklis kļūst aizvien labāks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!