Foto: Vida Press
Ūdeņos Anglijas dienvidrietumu piekrastē nesen iemūžināts vizuāli ļoti iespaidīgs radījums – gigantiskā "mucu" medūza, kas savos apmēros pārspēj cilvēka augumu.

Milzu medūza iemūžināta pie Kornvolas grāfistes krastiem, vēsta raidsabiedrība BBC. Aci pret aci ar to sastapušies zemūdens kinematogrāfs Dens Abots un bioloģe Lizija Deilija.

Tiek vēstīts, ka pētnieki sākumā bija ieplānojuši nedēļu dokumentēt zilās haizivis, tomēr nepiemēroto laika apstākļu dēļ plānus nācies nedaudz pamainīt.

Veselu nedēļu pētnieki un nirēji apceļojuši Anglijas piekrasti, dokumentējot un filmējot zemūdens pasauli, tās floru un faunu. Ar uzņemtajām bildēm un video viņi aktīvi dalījās sociālajos tīklos, tādējādi vācot ziedojumus labdarības organizācijai, kas cīnās par jūras iemītnieku aizsardzību.

Kornvolas piekrastē nirēji nejauši sastapušies ar medūzu, un kadri, kuros iemūžināta radība, izpelnījušies lielu sabiedrības un mediju ievērību.

Šīs sugas medūzas ir lielākās, kas sastopamas ūdeņos pie Lielbritānijas, tomēr, kā atzinusi Deilija, viņa nekad agrāk nebija redzējusi tik lielu eksemplāru.

Savukārt Abots, kurš iemūžinājis medūzu, sastapšanos ar jūras iemītnieku raksturojis kā "neaizmirstamu pieredzi".

Kā vēsta raidsabiedrība, "mucu" medūzas spēj sasniegt 35 kilogramu svaru un diametrā izaugt līdz pat 90 centimetriem. Cilvēkus šīs radības neapdraud, un no maija līdz oktobrim šīs medūzas nereti var atrast izskalotas Anglijas dienvidu un rietumu piekrastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!