Foto: stock.xchng
Vīrieši, kuri auguši tikai vienas vai vairāku māsu kompānijā, visticamāk, arī savai sievai nelabprāt palīdzēs mazgāt traukus un vienmēr centīsies turēties pie tradicionālajām dzimumu lomām.

Pie šāda secinājuma nonākuši Stenfordas biznesa skolas speciālisti, kuri apgalvo, ka sievietēm - māsām, meitām, sievām - ir ārkārtīgi liela ietekme uz vīriešu pasaules uzskatiem, viņu uzvedību darbā un sadzīviskās situācijās.

Piemēram, pētījumā noskaidrots, ka vīrieši, kuriem bērnībā nav bijis brāļu, pēc apprecēšanās trakus savās mājās mazgā par 6,6 procentiem retāk nekā vīrieši, kuriem ir brālis vai brāļi.

Sociologi uzskata, ka šādu situāciju determinē pieradumi bērnībā - mātes palīdzēt saimniecībā visbiežāk lūdz savas meitas, bet līdz ar to mazā vīriešu prātā izstrādājas stereotipi, kas vēlāk tiek pārnesti uz pieauguša cilvēka dzīvi.

Savukārt sievietēm, kuras ģimenē augušas kopā ar vecāku māsu, šādi stereotipi nenoformējas un viņas ir gatavas pildīt mājas soli.

Kā liecina informācija žurnālā "Politics", šajā pētījumā izmantoti dati no vērienīga pētījuma, kura gaitā no 1965. līdz 1997. gadam tika pētīti vairāku tūkstošu amerikāņu ģimeņu uzskati un paradumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!