Foto: Shutterstock
Ja līdz šim mēs zinājām, ka vēlās nakts stundās gar ledusskapi snaikstīties nav ieteicams tiem, kuri vēlas saglabāt slaidu augumu, tad tagad tapis zināms – šī nodarbe ir vēl bīstamāka.

Kalifornijas universitātes pētnieki ar ģenētiķa Dona Lo vadībā veikuši eksperimentu ar pelēm, un pētījumā secināts - ēšana stundās, kas dabiski paredzētas gulēšanai, nodara kaitējumu smadzenēm.

Izdevumā New Scientist vēstīts, ka eksperimenta ietvaros vienai peļu grupai barība dota laika posmā no deviņiem vakarā līdz trijiem rītā, bet otrai grupai - pēc deviņiem no rīta.

Lai gan visas peles gulēja vienādu stundu skaitu, tās, kas tika barotas naktī, cieta no miega traucējumiem un biežāk modās. Tāpat tika traucēts viņu dienas ritms, kas atstāja iespaidu uz tām organisma reakcijām, kas atbildīgas arī par atmiņu un apmācības procesu.

Sekas bija nelāgas - tās peles, kas tika barotas nakts stundās, daudz sliktāk tika galā ar atmiņu testiem.

Tiesa, pagaidām vēl nav noskaidrots, cik spēcīgi ēšana naktīs ietekmē cilvēka smadzenes, tomēr agrāk veiktos pētījumos noskaidrots, ka tie, kuri strādā nakts maiņās, bieži vien sliktāk tiek galā ar dažādiem intelekta testiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!