Foto: Shutterstock
Sabiedrības novērtējumam sniegts kārtējais pārsteidzošais pētījums par seksu un tā ietekmi uz laulību. Jūtas Universitātes profesors Nikolass Volfingers noskaidrojis, kā sievietes seksuālo partneru skaits pirms kāzām ietekmē iespējamību, ka laulība pēc kāda laika tiks šķirta.

Lai gan mūsdienās grūti atrast sievieti, kura altāra priekšā kāzu dienā stājas kā jaunava, mediji, atsaucoties uz Volfingera pētīju, vēsta, ka liela seksuālā pieredze un daudz partneru pirms laulībām nebūt nenozīmē, ka dāma kļūs par šķirteni.

Volfingers, apkopojot dažādas aptaujas un statistikas datus par šķirtajām laulībām ASV, nonācis pie vairākiem pārsteidzošiem secinājumiem.

Interesantākais no tiem – vislielākais risks kļūt par šķirtenēm ir tām sievietēm, kurām dzīves laikā bijuši tieši divi seksa partneri. Viens pirms kāzām un vīrs.

Pārsteidzošā kārtā sieviešu, kuras stājušās seksuālās attiecībās ar vismaz trīs līdz deviņiem dažādiem partneriem, laulības pēc statistikas datiem izvēršas veiksmīgākas. Tiek vēstīts, ka pats pētījuma autors nespēj šo tendenci izskaidrot.

"Īsumā – ja jūs vēlaties savu nākotnes vīru ar kādu salīdzināt, labāk, lai jums ir bijuši vairāk nekā tikai viens partneris," sacījis Volfingers.

Tāpat atklājies, ka pēdējos gados sarucis šķirto laulību skaits, kurās sievietes altāra priekšā stājušās kā jaunavas.

Savukārt dāmu, kurām pirms kāzām bijuši desmit vai vairāk seksa partneru, gadījumā novērojama pretēja tendence – pēdējos gados pieredzes bagātās sievietes arvien biežāk kļūst par šķirtenēm.

Ar pētījumu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!