Foto: Publicitātes foto
Ročesteras universitātes Medicīnas centra zinātnieki atbildējuši uz jautājumu, kas vīriešiem būtiskāks – ēdiens vai sekss. Viņu pētījuma rezultāti liecina, ka vīrieši pirmām kārtām tomēr seko dzimtas turpināšanas instinktam.

Kā liecina raksts, kas publicēts zinātniskajā žurnālā Current Biology un pārstāstīts izdevumā The Telegraph, vīriešu smadzenes pavisam burtiski ir "ieprogrammētas" uz seksu.

Zinātnieku veiktas eksperiments bija sekojošs: mikroskopiskiem apaļtārpiem Caenorhabditis eleagns viņi piedāvāja izvēli - meklēt ēdienu vai meklēt partneri hermafrodītu. Rezultātā tika novērots, ka C. eleagns tēviņi izvēlas seksu, nevis ēdienu.

Zinātnieki uzsver, ka starp tārpiem bijuši arī tādi indivīdi, kas priekšroku tomēr deva ēdienam, taču viņiem dzimtas turpināšanas izredzes bija niecīgas - šiem "badīgajiem" tārpiem ar kopošanos veicās desmit reizes sliktāk, nekā viņu ar seksu apsēstajiem sugas brāļiem.

Lieta tāda, ka "badīgajiem" tārpiem, kas lielāku uzmanību piešķīra ēdienam, daudz mazāk laika atlika partneres meklēšanai, jo viņi vienkārši palika pie pārtikas ieguves avota.

Lai gan pētījums noticis tikai ar tārpiem, tā autori uzsver, ka pētījuma rezultāti ir pārliecinošs pierādījums tam, ka vīriešu dzimuma pārstāvji spēj pārvarēt izsalkuma sajūtu, lai atrastu sev partneri.

"Mūsu iegūtie rezultāti uzskatāmi parāda ģenētiskās atšķirības starp dzimumiem, taču mēs šo uzvedību varam mainīt, regulējot dažādu gēnu īpašības," komentējis Ročesteras universitātes docents Duglass Portmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!