Foto: PantherMedia/Scanpix
Amerikas psihiatru asociācija tieksmi uz tā dēvēto "pašiņu" jeb "selfiju" fotografēšanu atzinusi par psihisku traucējumu, vēsta ārvalstu mediji.

Psihiatri atzīmējuši, ka zāļu šīs jaunās slimības ārstēšanai pagaidām vēl nav, taču interneta lietotāji jau piedāvājuši paši savu ārstēšanas scenāriju - vienkārši - izmest mobilo telefonu.

Selfiju slimība, kā uzskata psihiatri, pieskaitāma obsesīvi-kompulsīviem traucējumiem, ko raksturo vēlēšanās fotografēt sevi un ievietot šos attēlus sociālajos tīklos, lai šādi kompensētu pašcieņas trūkumu.

Mediķi traucējumus iedala trīs formās, no kurām pirmā ir epizodiski traucējumi - cilvēks sevi fotografē ne mazāk kā trīs reizes dienā, bet neievieto šos attēlus sociālajos tīklos.

Otrā ir saasinātā forma - cilvēks sevi fotografē ne mazāk kā trīs reizes dienā un šos attēlus izvieto sociālajos tīklos, bet trešā ir hroniskā forma, kad cilvēks izjūt nekontrolētu tieksmi sevi fotografēt visu diennakti un ievietot attēlus sociālajos tīklos ne mazāk kā sešas reizes dienā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!