Foto: Vida Press
Neviens jau sen vairs neapšauba britu zinātnieku izvirzītās teorijas, un beidzot šīs zemes gudrie prāti atklājuši veiksmes atslēgu uz panākumiem. Šefīldas Universitātē psihologa Bendžamina Harkina pavadībā veikts pētījums, kurā noskaidrots, kā vairot sasniegumus.

Izdevums The Independent, atsaucoties uz Harkina pētījumu, vēsta, ka galvenais priekšnosacījums, lai kādā sfērā gūtu panākumus, ir lepoties ar saviem sasniegumiem un stāstīt citiem par progresu, kurš sasniegts, virzoties uz mērķi.

Tāpat pētījumā noskaidrots, ka iespēja kļūt veiksmīgam un gūt panākumus esot vēl jo lielāka, ja tiekšanās uz mērķi ir nofilmēta vai, piemēram, atspoguļota publiski. Šie secinājumi veikti pēc gandrīz 20 000 cilvēku iztaujāšanas.

Psihologs Harkins kopā ar vairākiem kolēģiem izveidojis aptaujas anketas, kurās jautājumi lielākoties bijuši par sasniegumiem, kas attiecināmi uz cilvēka veselību, piemēram, smēķēšanas atmešanu, liekā svara zaudēšanu, diētas ievērošanu un tamlīdzīgi.

Apkopojot aptaujas rezultātus, novērots, ka tieši tie cilvēki, kuri par savu mērķi izstāstījuši līdzcilvēkiem, palielījušies ar progresu un īpaši sekojuši līdzi savai attīstībai, sasnieguši visaugstākos panākumus. Ar pilnu pētījumu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!