Foto: Vida Press
Starptautiskā dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija PETA publiskojusi šokējošus fotomateriālus, kurās redzami kadri no eksperimentiem universitātēs, kas par izpētes objektiem izvēlējušās kaķus un kaķēnus.

Kā norādīts PETA ziņojumā, starp universitātēm, kurās tiek veikti eksperimenti ar kaķiem, ir Viskonsīnas Universitāte, Kārdifa Universitāte, kāda augstākās izglītības iestāde Londonā un citas mācību iestādes.

Fotoattēli liecina, ka dažiem eksperimenta objektiem ir atvērti galvaskausi, bet pie viņu smadzenēm un citām ķermeņa daļām pievienoti elektrodi. Tāpat kaķi tiek mākslīgi paralizēti un citādi mocīti, bet pēc eksperimentiem vairumu no viņiem nogalina.

Zinātnieki, skaidrojot šādu eksperimentu nepieciešamību, savulaik norādījuši, ka tas ļauj viņiem uzzināt daudz vairāk par cilvēka ķermeni, dažādām saslimšanām un fiziskiem defektiem, tomēr PETA un citi dzīvnieku aizstāvji ir pārliecināti, ka dzīvniekus nedrīkst pakļaut šādām mocībām pat cēlu mērķu vārdā.

Daļa no publiskotajiem fotoattēliem tapuši Viskonsīnas Universitātē pirms vairāk nekā trim gadiem, bet agrāk juridisku noteikumu dēļ tos nav bijis iespējams parādīt plašākai sabiedrībai - mācību iestādes juristi darījuši visu, lai slēptu liecības par eksperimentiem, bet PETA pārstāvjiem izdevies panākt sev labvēlīgu rezultātu. 

Fotoattēlos iemūžinātas kaķenes ar vārdiņu Dubultnepatikšanas (Double Trouble) pārciestās mokas - viņa eksperimentiem bijusi pakļauta aptuveni trīs mēnešus, bet pēc tam iemidzināta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!