Foto: Vida Press
Zem viena no senākajiem un slavenākajiem Eiropas mākslas muzejiem – Ufici galerijas Itālijas pilsētā Florencē – atrasta mūsu ēras piektā gadsimta kapsēta ar vismaz 60 skeletiem.

Kā vēsta Itālijas mediji, atradums ir piecu mēnešu ilga darba rezultāts, kura laikā arheoloģiskie izrakumi tika apvienoti ar muzeja renovācijas darbiem.

Eksperti pieļauj, ka šie cilvēki varētu būt gājuši bojā kādā epidēmijā, kas Florencē plosījās IV un V gadsimtā. Par to liecina fakts, ka nevienam nav mirušajiem nav nekādu fizisku traumu.

Tuvākajā laikā zinātnieki šo hipotēzi pārbaudīs ar DNS analīžu palīdzību, lai gan speciālistiem nav gandrīz nekādu šaubu, ka kapsētā apbedīti tieši mēra upuri.

Ufici ēku sāka būvēt 1560. gadā pēc Kozimo Mediči pasūtījuma, un tā bija plānota kā miertiesnešu birojs (ufici - ofiss).

Tā kā ēkā atradās liels skaits dažādu vērtīgu mākslas darbu, izsmalcināta publika to kā muzeju varēja apmeklēt kopš sešpadsmitā gadsimta, bet plašākai publikai muzejs tika atvērts 1765. gadā.

Starp vērtīgākajiem šī muzeja mākslas darbiem minamas Džoto, Leonardo, Dīrera, Mikelandželo, Rembranta, Karavadžo, Rafaela, Ticiana un citu izcilu mākslinieku gleznas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!