Foto: NASA
Zinātnieki uzskata, ka ir atklājuši ledu Merkura polu krāteros, tas varētu palīdzēt atklāt vairāk par dzīvības veidošanās iespējām uz planētām, par pētnieku paziņojumu vēsta raidsabiedrība "Sky News".

"Jaunie dati norāda uz ūdens ledu Merkura polārajos reģionos, ja to izliktu Vašingtonas pilsētas platībā, tā biezums būtu vairāk nekā divas jūdzes (3,2 km)," raidsabiedrība citē ASV Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) zinātnieku Deividu Lorensu.

Dati, kas pētniekiem ļāvuši nonākt pie šiem secinājumiem, iegūti no Merkura izpētes kuģa "Messenger". Tālāka izpēte varētu sniegt vairāk sapratnes par dzīvības rašanos uz Zemes, preses konferencē uzsvēra pētnieki.

Uz Saulei tuvākās, nelielās planētas ziemeļpola varētu būt līdz pat triljonam tonnu ledus, lēš NASA pētnieki. Planētas rotācijas leņķa dēļ atsevišķas Merkura vietas pie poliem nekad nesasniedz saules gaisma, tāpēc arī ir iespējama ledus veidošanās.

Pētnieki pieļauj, ka ledus un citus organiskos materiālus, kas sakrājušies polu krāteru ēnas pusēs, uz planētas virsmas nogādājušas komētas un asteroīdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!