Foto: Vida Press

Zinātnieki nākuši klajā ar kārtējo sensacionālo atklājumu par seksu. Izdevumā The Journal of Sex Research publicēts pētījums, kurā sacīts, ka abiem partneriem pastāv lielāka iespējamība sasniegt orgasmu, ja mīlēšanās laikā tie viens otram izsaka frāzi "es tevi mīlu".

ASV Čepmena Universitātes pētnieki aptaujājuši 39 tūkstošus sieviešu un vīriešu, kas vismaz trīs gadus ir nopietnās attiecībās ar vienu partneri. Jautājumi bijuši par pāra seksuālajiem paradumiem.

Pētījumā iegūtie dati bijuši pārsteidzoši – aptaujas dalībnieki sadalījušies divās nometnēs. Vieni bijuši pilnībā apmierināti ar savu seksuālo dzīvi, savukārt otri – pagalam neapmierināti.

Zinātnieki secinājuši, ka lielākā daļa pētījuma dalībnieku, kas apgalvojuši, ka savās attiecībās jūtas seksuāli apmierināti, nav vairījušies no verbālas jūtu izpaušanas intimitātes mirkļos.

Tā, piemēram, 75 procenti ar savu seksuālo dzīvi apmierināto vīriešu apgalvojuši, ka seksa laikā savai sievai vai draudzenei bieži iečukst ausī frāzi "es tevi mīlu". Arī 74 procenti sieviešu atzīmējušas, ka nevairās mīlēšanās laikā izteikt šos zīmīgos vārdus.

Tāpat izskaitļots, ka 83 procenti pētījuma dalībnieku visapmierinātākie seksuālā ziņā jutušies attiecību pirmajā pusgadā, bet tikai puse aptaujāto sieviešu un vīriešu apgalvojuši, ka visu laiku ir mierā ar seksa kvalitāti savās attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!