Foto: Shutterstock
Dažiem mīlēšanās aprobežojas ar pāris sekundēm, taču citi baudu gūst īstenā meņģēšanās maratonā visas nakts garumā. Beidzot izskaitļots, cik ilgi vidēji ilgst viens seksa cēliens.

Zinātniskajā izdevumā The Conversation publicēts psihologa un Kvīnslendas Universitātes lektora Brendana Zīča pētījums, kurā teikts, ka vidēji sekss ilgst aptuveni 5,4 minūtes.

Eksperimentā piedalījušies 500 pāri no visas pasaules. Četru nedēļu garumā tie rūpīgi uzņēmuši laiku, cik ilgi mīlējušies. Hronometrs ieslēgts brīdī, kad penis ievadīts vagīnā, savukārt apstādināts, kad kāds no partneriem sasniedzis baudas virsotni.

Izskaitļots, ka katram pārim viena mīlēšanās reize šo četru nedēļu garumā vidēji ilgusi no 33 sekundēm līdz pat 44 minūtēm.

Savukārt, apkopojot visu pāru mīlēšanās reižu ilgumus, aprēķināts, ka vidējais seksa rādītājs ir 5,4 minūtes.

Tādējādi Zīčs secinājis, ka patiesībā nemaz neesot tāds jēdziens kā "normāls seksa ilgums" – katram pārim tas ir individuāls. Daļai cilvēku baudas gūšanai nepieciešams ilgāks laiks, taču citi gūst apmierinājumu ātrāk.

Tāpat pētījumā atklājies, ka prezervatīva lietošana un fakts, ka vīrietis ir apgraizīts, nekādā veidā nav ietekmējuši seksa ilgumu. Tāpat atklājies, ka vecākie pāri sasnieguši orgasmu ātrāk nekā jaunāka gada gājuma mīlnieki.

Arī nacionalitāte nav atstājusi būtiskas sekas uz mīlēšanās ilgumu. Tiesa, turku pāriem sekss vidēji ildzis īsāku laika sprīdi nekā pārējiem – aptuveni 3,7 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!