Foto: Publicitātes foto

Ja esat izlēmis, ka jūsu ziemas brīvdienu virziens būs Slovākija, kurā plānojat aktīvi pavadīt laiku, slēpojot Zemajos vai Augstajos Tatros, jums jāzina, ka šajā reģionā jūs gaida arī citas lieliskas izklaides iespējas. Ja vēl šaubāties, kurp doties brīvdienās, šī informācija palīdzēs jums izlemt daudz ātrāk.



"Tatra Temple of Ice"

Tas ir parks Augstajos Tatros, kurā viegli nokļūt no jebkura slēpošanas kūrorta. Katru gadu parks tiek atjaunots un piedāvā viesiem iespēju baudīt aizvien jaunas skulptūras. 2017./2018. gada sezonas tēma – Romas katoļu bazilika Barselonā – "Sagrada Familia".

Apmeklētāji visu ziemas sezonu var baudīt unikālu ledus konstrukciju, kurā izmantotas veselas 190 tonnas ledus. Svētdienās tur notiek arī dzīvās mūzikas koncerti.

Bez iespaidīga izmēra ledus "Sagrada Familia" šeit varēsiet ieraudzīt arī mazākas ledus skulptūras, ko ar benzīna zāģiem izgatavojuši meistari no visas pasaules. Jau sešus gadus pēc kārtas rīkotajās "Tatry Ice Master" sacensībās cīnās pasaules labākie skulptori, kas trīs dienu laikā rada veselas 30 dažādas skulptūras, ko vēlāk var apskatīt arī apmeklētāji.

Kad iespaidu jau būs gana, varēsiet ar īpašām ragaviņām doties jautrā trasē. Tā ir ļoti iemīļota ģimeņu atrakcija, kuras laikā tiek mērota 2,5 km gana nogāze. Labos laika apstākļos to varēsiet izmantot otrdienās, piektdienās un sestdienās.

VIDEO

"Tatralandia" un "Bešenova" ūdens parki


Nedomājiet, ka Slovākijas ūdens atrakcijas jūs nepārsteigs, ja esat apmeklējis ūdens atrakciju parkus Lietuvā. "Tatralandia" ir viens no lielākajiem ūdens parkiem Centrāleiropā ar daudziem dažādiem baseiniem, izsmalcinātām pirtīm, slidkalniņiem un pat īpašu sērfošanas parku.

Termālajā baseinā varēsiet spēlēt basketbolu, volejbolu vai vienkārši atpūsties ūdenī, guļot īpašās gultās.

"Tatralandia" atrodas tikai dažu kilometru attālumā no "Jasna" slēpošanas kūrorta Zemajos Tatros, tāpēc, sakopojot pēdējos spēkus, tos varat atgūt ūdens atrakciju parkā.

Nepilnus 20 kilometrus no "Tatralandijas" ir ierīkots vēl viens ūdens parks – "Bešenova". Tas ir visa Liptovas reģiona termālo baseinu sirds. Veselos 9 dabīgajos baseinos, kuros ūdens temperatūra sasniedz 40 grādus, varēsiet atgūt spēkus un atpūsties ar visu ģimeni.

Kuru parku izvēlēties – domājiet paši, tomēr skaidrs ir viens: tiešām nožēlosiet, ja to neizmēģināsiet.

VIDEO

Unikāls "Humno" restorāns un mūzikas pabs

Tas ir restorāns, kokteiļu bārs, mūzikas pabs, kas atrodas pavisam blakus "Tatranska Lomnica" slēpošanas kūrortam. Šeit varēsiet pagaršot tradicionālos slovāku ēdienus, šeit ir ierīkota arī īpaša zona, kurā dīdžeji izveido īpašu programmu, bet kūrorta apmeklētāji ļaujas deju ritmiem.

Vairāk par "Humno" restorānu, tā ēdienkarti un gaidāmajiem pasākumiem var uzzināt viņu oficiālajā "facebook" lapā vai vietnē šeit.

Pacelieties virs mākoņiem


Ieteicams uzbraukt Lomnicas virsotnē ("Lomnický štít"). Tas ir viens no lielākajiem kalniem Tatros, kurā var uzbraukt ar īpašu pacēlāju no "Tatranska Lomnica" kūrorta.

"Lomnický štít" pēc lieluma atpaliek tikai no "Gerlachovský štít" kalna, bet tā augstums sasniedz 2 634 metrus virs jūras līmeņa.

Braucienu ar pacēlāju sāksiet "Tatranska Lomnica" apakšā, kad sasniegsiet "Šart" pieturu, būs jāpārkāpj komfortablā 15 personu ietilpības pacēlājā un jāturpina ceļš līdz "Skalnate Pleso" pieturai. Tajā jums vēlreiz būs jāmaina transportlīdzeklis, un ar elegantu sarkanu pacēlāju varēsiet uzbraukt visaugstākajā punktā.

Grūti vārdiem izstāstīt, ko ieraudzīsiet, kad uzbrauksiet pašā virsotnē, tāpēc labāk izmēģiniet to paši, jo ceļojumu pieredze un iespaidi ir mūsu lielākā bagātība.

SVARĪGI: neaizmirstiet rezervēt sev vietas "GoPass.Sk" sistēmā, tā ietaupīsiet ne tikai naudu, bet arī laiku, kas būtu jāpavada, stāvot rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!