Foto: Publicitātes foto
Ir dienas, kad šķiet, ka neko nevar paspēt laikā – darbu ir vairāk nekā iespējams izdarīt un atpūtai laika nepietiek. Tāda mēdz būt arī pasākumu un raidījumu vadītāja, kaislīgā sportista Mārtiņa Kapzema ikdiena, kas bieži vien ir pārpildīta ar darba pienākumiem, filmēšanām un citiem projektiem. Kā atzīst Mārtiņš – visa pamatā ir precīza laika plānošana ar uzticamu viedpalīgu palīdzību.

"Cilvēki man bieži jautā, kā es varu apvienot darba pienākumus un vēl atrast laiku sportam? Es uzskatu, ka visu ir nepieciešams plānot. Vai tās būtu sporta aktivitātes, tikšanās ar draugiem, darba uzdevumi vai vienkārši atpūta – katrai aktivitātei ir jāparedz laiks un tās ir jāpiefiksē. Daudziem savus dienas plānus patīk pierakstīt plānotājos, taču manā ikdienā visērtāk ir atzīmēt plānoto tālrunī, kas automātiski savienojas ar viedpulksteni un klēpjdatoru. Tādā veidā ikdienas aktivitātes varu pārraudzīt no jebkuras ierīces, kas man ir klātesošas. Attiecīgi neesmu pakļauts situācijām, kad, piemēram, plānotājs ir atstāts mājās vai tas ir nozaudēts," pieredzē dalās Mārtiņš.

Uzticams un vizuāli pievilcīgs viedpalīgs

Mārtiņa pirmais izvēles kritērijs jebkurai ierīcei ir tās izskats, tāpēc, arī iegādājoties viedpulksteni, no sākuma tiek novērtēts tā dizains, krāsa un tikai pēc tam seko funkciju iespējas.

"Kad konkrētā ierīce ir piesaistījusi manu uzmanību, seko ērtības tests. Es pielaikoju viedpulksteni un izvērtēju, kā tas pieguļ manai plaukstas locītavai, vai nekur neberž, nespiež un vai ir pietiekami cieši piestiprināts. Pirmās sajūtas ir tās, kas nosaka visu pārējo. Ir svarīgi, ka uz rokas paveras acīm tīkams skats. Pēc ērtību testa esmu pārliecināts un pārējo laiku ierīci uz savas rokas nejūtu, bet zinu, ka tā tur ir un nav pazudusi. Man ir ļoti svarīgi, kā viedpulkstenis piestāv manam tēlam gan vadot pasākumus televīzijā, gan arī sportojot. Ikdienā man nav laika mainīt un pieskaņot dažādus pulksteņus katrai situācijai, tāpēc izvēlos jauno "Huawei Watch GT 3" ar nerūsējošā tērauda siksniņu, kas piestāv gan elegantam uzvalkam, gan arī atlētiskam sporta tērpam," dalās Mārtiņš.

Pārliecinoties par viedpulksteņa vizuālo un ērtības aspektu, Mārtiņš pievēršas viedpulksteņa darbības laikam. "Pulksteņa primārā funkcija ir rādīt laiku, taču "Huawei Watch GT 3" viedpulkstenis piedāvā daudzreiz vairāk – dažādas veselības un sporta uzraudzības funkcijas komplektā ar viedtālruņa paziņojumu atspoguļošanu. Ir būtiski, ka ierīce spēj pildīt visas šīs funkcijas ilgu laiku, pretējā gadījumā no plašā iespēju sortimenta nav nekādas jēgas," Mārtiņš atzinīgi vērtē viedpulksteņa darbības laiku, kas spēj nodrošināt pilnvērtīgu funkciju plūsmu līdz pat divām nedēļām, nedomājot par kārtējo uzlādes reizi biežāk kā divas reizes mēnesī.

Mārtiņa TOP 3 viedpulksteņa funkcijas katrai dzīves situācijai

"Man viena no būtiskākajām funkcijām ir pulsa mērīšana – tas man vienmēr palīdz saprast, kāda ir mana noslodze treniņa laikā. Viedulkstenis brīdina mani ar balss signālu un pēc tā varu secināt, vai man nepieciešams palielināt tempu vai tomēr nedaudz atvilkt elpu, lai nodrošinātu savam ķermenim efektīvu treniņu bez lieka stresa. Otra lieta, kas man ļoti patīk saistībā ar sporta uzraudzību, ir treniņu atpazīšana. "Huawei Watch GT 3" atpazīst ļoti daudz treniņu režīmu, piemēram, ja dodos izbraucienā ar velosipēdu, ieslēdzu riteņbraukšanas režīmu un pulkstenis monitorē gan sadedzinātās kalorijas, gan veikto attālumu. Tā es varu pielāgot precīzu uzraudzības režīmu jebkuram sporta veidam – ļoti parocīgi," skaidro Mārtiņš.

Paralēli plašajam sporta funkciju klāstam aukstajā ziemas laikā īpaši noder zvanu saņemšana viedpulkstenī. Pēkšņais aukstums visus pārsteidza nesagatavotus, tostarp arī Mārtiņu, un cimdi rokās vienmēr apgrūtina tālruņa izņemšanu no kabatas, tāpēc viedpulkstenis uz rokas ļauj ātri un bez pirkstu saldēšanas atbildēt uz jebkuru zvanu.

"Noslēdzot manu funkciju Top 3, vēlos izcelt arī viedierīces pielāgošanas iespējas. Piemēram, ja atrodos saviesīgā pasākumā, tad varu izvēlēties klasiska rokas pulksteņa ciparnīcu, ja esmu treniņā, tad varu pielāgot kādu no sportiskajiem ciparnīcu dizainiem vai izveidot savu – šāda iespēju brīvība nodrošina to, ka viens un tas pats pulkstenis var izskatīties citādāk katru dienu, nezaudējot savu aktualitāti un saglabājot laikmetīgu izskatu. Domāju, ka jebkuram, izvēloties jaunu viedpalīgu, patiks ideja par jaunu viedpulksteņa vizuālo noformējumu katru dienu," dalās Mārtiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!