Foto: Aral Tasher
Mūsu stāstu veido atmiņas un emocijas par īpašajiem brīžiem, ko esam piedzīvojuši. Kāds būs tavs šīs vasaras stāsts? Pārguris un pilns ar gaušanos par to, cik sākumā auksta, bet pēc tam tomēr karsta bija vasara?

Vai, gluži pretēji – tas būs aizraujošs, pilns atmiņu par svelmainām dienām un tveicīgiem vakariem, par brīnišķīgiem saulrietiem un vēl skaistākiem saullēktiem? Par atpūtu pie ūdeņiem, jautrām draugu ballītēm, festivāliem, koncertiem, brīvdabas kino vakariem? Par pirmo vai varbūt jau 101. randiņu ar mīļoto? Par lidojumiem, lēcieniem, braucieniem, skrējieniem un gājieniem? Varbūt par laiskošanos, grāmatu lasīšanu un filmu skatīšanos, došanos uz ārzemēm vai citzemju garšu uzburšanu savā virtuvē?

Ir novērots, ka bieži vasaras baudīšana tiek atlikta tikai uz maģisko atvaļinājuma laiku, tādējādi uz tām septiņām, četrpadsmit vai divdesmit dienām, cik nu katram tas ir iespējams, uzliekot pārāk milzīgu gaidu un cerību slogu. Psihologi saka, ka tas nav pareizi, jo pastāv risks piedzīvot vilšanās sajūtu, ja kaut kas no iedomātā nesakritīs ar realitāti. Tāpēc vasaru vajag baudīt ik dienu un atvaļinājuma laikā ar vēl lielāku jaudu!

Atceries, ka arī darba dienas var būt daļa no tava skaistā vasaras stāsta! Pusdienu pārtraukumā vari nopirkt saldējumu un to notiesāt saules pielietā skvērā vai parkā, vari doties pusdienās kopā ar draudzeni vai mīļoto, vai pamērcēt kājas pilsētas strūklakā un uzdāvināt sev smaržīgu ziedu buķeti! Darba dienu vakaros, tā vietā, lai iegultos dīvānā, var aizriteņot līdz tuvējam ezeriņam uz vakara peldi, pabradāt pa svaigi pielijušām peļķēm, apēst sauju tikko lasītu ķiršu, iekosties sulīga arbūza šķēlē vai apmeklēt kādu no daudzajiem brīvdabas koncertiem (kas daudzi ir bez maksas!). Tie ir tie mazie mirkļi, kas arī var izkrāsot tavu vasaru un iegult tavā atmiņu lādītē.

Mēs nepateiksim neko jaunu – ir jābauda katra diena! Cilvēks gluži vienkārši ir tā iekārtots, ka tam ir nepieciešams piedzīvot dažādas emocijas ik dienas. Un mūsu katra paša ziņā ir tas, kāds būs mūsu emociju kokteilis katras dienas beigās!

Izmēri savu vasaru!

Lai nedaudz atvieglotu tavu dzīvi, papētījām, kādas aktivitātes, pieredzes un sajūtas cilvēki Latvijā un ārzemēs visbiežāk ievieto savos vasaras vēlmju sarakstos jeb checklists. Rezultātā izveidojām mūsu 2018. gada vasaras baudīšanas sarakstu!

Atbildi uz šiem 30 jautājumiem un pārliecinies, ko šajā vasarā jau ir paspēts piedzīvot un ko vēl vari iespēt, lai padarītu šo vasaru vēl neaizmirstamāku!

1) Piedzīvots īpašs saullēkts vai saulriets
2) Dārza ballīte draugu vai ģimenes lokā
3) Pelde pa pliko
4) Kaut ko izdarīt pirmo reizi dzīvē
5) Ūdensprieku baudīšana
6) Doties piknikā pie dabas
7) Piedzīvojums kopā ar ģimeni
8) Īpaša fotosesija
9) Nedēļas nogales izbrauciens pa Latviju
10) Brīvdabas koncerta apmeklējums
11) Izbrauciens ar SUPu vai laivu
12) Pilsētas svētku vai Zvejnieksvētku apmeklējums
13) Pārgājiens ar gulēšana teltī
14) Vasaras saulgriežu svinēšana līdz rīta gaismai
15) Laba grāmata
16) Brīvdabas kino
17) Zvaigžņu pētīšana
18) Romantisks randiņš
19) Sarunas pie ugunskura
20) Daudz saldējuma, sezonas ogu un augļu un garšīgu atvēsinošo kokteiļu
21) Kārtīga izdziedāšanās vai izdejošanās
22) Doties makšķerēt, ogot vai sēņot
23) Iepriecināt sevi ar jauniem vasaras aksesuāriem
24) Vismaz vienu dienu neko nedarīt
25) Katru dienu uzņem vismaz vienu fotogrāfiju
26) Dodies izbraucienā ar velosipēdu
27) Doties šopingā un uzlaikot kaut ko, pat ja zini, ka to nepirksi
28) Pagulēt un pavērot mākoņus
29) Palutini sevi ar masāžu vai SPA procedūru
30) Vismaz reizi (bet ideāli biežāk!) atļauj sev rīkoties spontāni

Cik daudz no tā ir jau piedzīvots? Cik daudz vēl jāpiedzīvo? Un cik daudz vēl citu ideju neaizmirstamas vasaras baudīšanai tev ienāca prātā, aizpildot šo sarakstu?

Piedzīvot vasaru!

Mēs – dāvanu karšu interneta platforma "FromMe.lv" un portāls "Sievietespasaule.lv" – ticam, ka vasaru ir jābauda un jāizgaršo visos iespējamos veidos! Tāpēc mēneša garumā aicinām ikvienu piedalīties konkursā "Piedzīvo vasaru!". Mūsu sarūpētās dāvanas noteikti padarīs tavu vasaru vēl interesantāku un piedzīvojumiem bagātāku!

Baudot vasaru un uzņemot skaistas bildes, iespējams laimēt arī foršas dāvanas, ko piedāvā:

1. "Outlet Optika" dāvanu karte 100 eiro vērtībā

"Outlet Optika" dāvanu karte būs lieliska iespēja iegādāties kvalitatīvas, labāko un slavenāko zīmolu brilles un saulesbrilles sev un savai ģimenei par ļoti draudzīgām cenām. Jāatceras, ka acis no saules ir jāaizsargā vienmēr, īpaši, vasaras saulainajos mēnešos – ļaujies košiem mirkļiem kopā ar "Outlet Optika"!

2. "SUP Adventure" dāvanu karte 100 eiro vērtībā

Ar "SUP Adventures" varēsi doties tuvos un tālos piedzīvojumos. Šis noteikti patiks tiem, kuriem ir vēlme atklāt jaunas un neticami skaistas vietas, satikt interesantas personības, iegūt kulturālu pieredzi un tiem, kuri ir gatavi no jauna iepazīt un atklāt paši sevi. SUP piedzīvojumi, SUP akadēmija, SUP polo spēles, SUP fitnesa nodarbības, SUP dēļu un inventāra noma – viss, ko vien vēlies, laimējot "SUP Adventure" dāvanu karti!

3. "Fotostudijas.lv" dāvanu karte 100 eiro vērtībā

Labākais veids, kā iemūžināt skaistākos un krāsainākos vasaras notikumus, ir ļauties profesionālai fotosesijai, kas uz mirkli ļaus sajusties kā īstai slavenībai. Fotokameras zibspuldzes spožums, tērpu pielaikošana, īstais grims un frizūra – viss, kas nepieciešams lieliskai fotosesijai. Forografējies kopā ar ģimeni, draugiem, kolēģiem vai viens pats!

4. "FromMe" unikarte 100 eiro vērtībā

"FromMe" dāvanu karte tās saņēmējam sniedz iespēju to izmantot pie visiem mūsu mājaslapā reģistrētajiem uzņēmumiem jebkuru preču un pakalpojumu iegādei. Šo karti var izmantot arī pa daļām vienā vai vairākos uzņēmumos. Dāvanu sev atradīs jebkurš, jo "FromMe" kartes piedāvājumā ir plašs kategoriju klāsts, kurā atradīsiet piedāvājumus gan aktīvajai atpūtai, gan skaistumkopšanai, gan mājai un dārzām, kā arī, no veikaliem un uzņēmumiem.

Lai krāšņa un piedzīvojumiem bagāta vasara!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!