Foto: Shutterstock
Izdevusies dāvana ir tāda, kas dāvanas saņēmējam rada pozitīvas emocijas, un par kuru atceras arī pēc tās saņemšanas. Dāvanas pasniedzējam ir svarīgi, lai dāvanas saņēmējs to novērtētu kā jauku un sirsnīgu dāvanu, ko noteikti izmantos.

Jebkuram cilvēkam patīk, ka viņu ciena un par viņu domā, un tas neapzināti ir pirmais dāvanas novērtēšanas kritērijs. Cilvēkiem nepatīk dāvanas, kuras dāvinot, nav par viņu padomāts. Ja cilvēkam tiek uzdāvināta dāvana, kas neatbilst viņa gaumei un interesēm, vai ir acīm redzams, ka dāvanas pasniedzējs, izvēloties dāvanu nav domājis, kas viņam varētu patikt. Šāda dāvana pat varētu tikt uztverta par necieņas izrādīšanu.

Šajā rakstā pavisam īsi esam iezīmējuši mūsu, FromMe.lv dāvanu servisa komandas viedokli par to, kādai būtu jābūt labai dāvanai.

Noderīga dāvana

Foto: Shutterstock

Labas dāvanas formulā noderīgums ir viena no pamatlietām. Katram cilvēkam ir atšķirīga uztvere par to, kas ir laba dāvana - vai tas, kādas emocijas tā rada pasniegšanas brīdī, vai tas, cik vērtīga un noderīga ir dāvana. Bet nevienam nepatīk dāvanas, pēc kuru saņemšanas rodas jautājums: "Kur lai es šādu dāvanu tagad lieku?" Labas dāvanas ir tādas, pēc kuru saņemšanas par to var priecāties vai to baudīt vēl kādu laiku. Šeit virzieni ir divi - vai nu tā ir dāvana, kas patīk un ir noderīga ikdienā, vai arī tā ir radījusi tādas emocijas, kuras var atcerēties vēl daudzu gadu garumā.

Sirsnīga dāvana

Foto: Shutterstock

Dāvanas saņēmējam ir jājūt, ka dāvanas izvēlē dāvinātājs par viņu ir padomājis. Tai nevajadzētu būt dāvanai, kas ieejot veikalā bija pirmā pa rokai. Dāvanai vajadzētu būt sasaistītai ar cilvēka interesēm, hobijiem, dzīvi vai ģimenes stāvokli.

Lai dāvana tiktu uztverta kā sirsnīga, ir ļoti būtisks veids, kā dāvana tiek pasniegta un kāds ir dāvanas vēstījums - doma, kāpēc dāvanas pasniedzējs ir izvēlējies konkrēto dāvanu. Šī doma var būt gan dāvanas izvēles pamatojums, gan rezultāts, ko dāvinātājs grib dot dāvinātājam. Tas ir īpaši svarīgi dāvanām, kuras var tikt uztvertas daudznozīmīgi. Piemēram, dāvanu karte skaistumkopšanas salonā bez skaidrojuma var tikt uztverta ar domu "Tev vajadzētu sakopties!", bet doma varētu būt "Esi skaista ik dienu, jo skaistums iekrāso pasauli!"

Dāvanas sirsnīguma pakāpe ir ļoti saistīta ar dāvanas pasniedzēja un saņēmēja attiecību tuvumu - jo tuvākas attiecības, jo lielāka sirsnīguma pakāpe tiek sagaidīta.

Personiska dāvana

Foto: Shutterstock

Personiskums nedaudz pārklājas ar sirsnīgumu, jo parāda to, ka dāvinātājs tiešām ir izvēlējies dāvanu konkrētajam cilvēkam. Dāvanas personiskumu nodrošina divas lietas - tas, ka dāvanas pasniegšanā tiek uzsvērts dāvanas saņēmēja vārds, un tiek uzsvērtas cilvēka personiskās īpašības, protams, pozitīvā nozīmē. Ne visi to atzīst, bet cilvēkiem patīk komplimenti, īpaši, ja tie ir patiesi un no sirds. Apsveikuma mirklis ir tas, kad var pateikt vislabāko par cilvēku.

FromMe piedāvātās dāvanu kartes

FromMe, veidojot dāvanu piedāvājumu un dāvanu kartes noformējumu, iepriekš pieminētajām vērtībām ir piešķīris īpašu nozīmi.

Noderīga - dāvanu kartes dod iespēju cilvēkam izvēlēties to, kas viņam ir tiešām nepieciešams. FromMe dāvanu kuponus var samainīt pret jebkuru citu FromMe dāvanu piedāvājumu, ja tomēr neesat trāpījuši pa patieso vēlmi vai vajadzību. Universālo FromMe dāvanu karti var izmantot gan vislabākajiem atpūtas piedāvājumiem, gan praktiskiem pirkumiem.

Sirsnīga - FromMe dāvanu klāsts ietver gan dāvanu kuponus, gan dāvanu kartes. Dāvanu kuponi ir vislabākais veids kā uzdāvināt relaksējošu vai romantisku atpūtu, vai aktīvus un aizraujošus piedzīvojumus. Turpretīm dāvanu kartes ir labākā dāvana cilvēkam, kuram ir specifisks hobijs, kas vienmēr prasa ievērojamus tēriņus, un tikai viņš zin, kas viņam nepieciešams. Ieguldītais laiks dāvanas izvēlē un dāvanas pasniegšanas veids dos nepieciešamo sirsnības devu. Papildus sirsnības devu var pievienot ar kādu gardumu vai ziediem.

Personiska - FromMe dāvanu kartēm var pievienot apsveikuma tekstu, kas padara dāvanu karti vai dāvanu kuponu par vislabāko apsveikuma kartiņu. Pievieno apsveicamās personas vārdu un īpašo sveiciena tekstu un pasniedz dāvanu, kas no sirds iepriecinās. Rakstā kā personalizēt dāvanu karti apkopoti ieteikumi, kā to padarīt par sirsnīgāko un vērtīgāko apsveikuma kartiņu.

Atceries, labas dāvanas formula - sirsnīga, personiska un noderīga dāvana.

Lai izdodas uzdāvināt labāko!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!