Foto: Publicitātes foto
LG Electronics veido nebijušu un atklātu projektu, kurā aicina ielūkoties dažādu profesiju un sociālo grupu pārstāvju ledusskapjos. Cik dažādi mēs Latvijā ēdam? Ko ēd Latvijā populāri cilvēki? Vai dažādu profesiju pārstāvjiem atšķiras ledusskapja saturs? Ko var pateikt par cilvēku pēc viņa ledusskapja satura? Tāpēc LG Electronics aicināja uztura speciālisti Lizeti Pugu komentēt ledusskapī redzamos produktus, nezinot, kam ledusskapis pieder. Lūk, kāds bija rezultāts!

Mūziķis Chris Noah


Ikdienā bieži sanāk ēst ārpus mājas, taču brīvdienās gan patīk pašam padarboties pie grila. Pie gaļas vienmēr cenšos ēst salātus, priekšroku dodu redīsiem, skābenēm un salātlapām. Vienmēr ledusskapī būs atrodami citroni un apelsīni, jo ļoti garšo apelsīnu sula, kā arī citronūdens. Lai uzņemtu ikdienas enerģijas devu un laimes hormonus, parasti ledusskapī ir kāds kārumiņš vai kūkas gabals.

Uztura speciāliste Lizete Puga:

Ledusskapja sastāvs ir diezgan bagātīgs un liek domāt, ka tā īpašnieki ir vairāki cilvēki. Tiem patīk baudīt ēdienu un garšo paēst, jo atrodami diezgan daudz dažādu kārumu. Tie varētu būt mazāk... Kopumā gan izskatās, ka šiem cilvēkiem ir aktīva sabiedriskā dzīve, patīk svinēt un pavadīt laiku svaigā gaisā. Ledusskapja īpašniekiem garšo vienkāršas un labi izkoptas garšas. Atrodamas diezgan daudz dažādas mērces, kas liecina, ka cilvēki ir diezgan steidzīgi un priekšroku dod pārbaudītām vērtībām. Ieteiktu ledusskapī atvēlēt vairāk vietu dārzeņiem un biežāk ļauties garšas eksperimentiem gatavojot.

Digna, basketboliste

Parasti no rītiem es ēdu brokastu pārslas ar pienu. Tāpat man ļoti garšo visa veida gaļa, kurai klāt gatavoju visāda veida kartupeļus - ceptus, vārītus, biezeņa veidā. Citas piedevas pārsvarā neēdu! Mīļākie salāti man ir tomāti ar sīpoliem un krējumu. Ja pa dienu nepieciešamas kādas uzkodas, tad visbiežāk tie ir āboli. Un, protams, šokolāde – tā man nepieciešama katru dienu.

Uztura speciāliste Lizete Puga:

Bagātīgs ledusskapja saturs ar dažādām burciņām un paciņām, kas liek domāt, ka šī ledusskapja īpašnieki ir vairāki cilvēki. Patīk darboties virtuvē, vasaras periodā šiverēt pa dārzu. Patīk eksperimentēt ar dažādām receptēm, garšo pikanti ēdieni, bet brokastu rītos pankūkas ar ievārījumu. Izskatās, ka ledusskapja īpašnieki plāno savu ēdienkarti un bieži vien mēdz pagatavot arī ko vairāk, lai tad nākamajā dienā varētu arī to ēst. Mēdz gatavot ātri pagatavojamus ēdienus, piemēram, dažādas, maizītes un salātus. Šeit ieteiktu mērces labāk gatavot pašiem, bet margarīna vietā priekšroku dot sviestam, avokado vai kādam krēmsieram.

Einārs (veģetārietis) un Arta (vegāne)

Mūsu ledusskapī noteikti parasti var atrast konkrētus veģetārus un vegānus pārtikas produktus, piemēram, avokado, tofu, humusu, melnās pupiņas, saulespuķu dīgstus, ar DHA bagātinātu margarīnu, kā arī kaņepju sviestu, burkānus, lapu zaļumus, linsēklu eļļu, portabello sēnes, papriku, cukini, sojas pienu, tahini pastu, citronus, sojas mērci, kaņepju proteīnu, saldētas gailenes, saldētas upenes, grauzdētu kaņepju pastu, zemesriekstu sviestu, tomātu pastu, rīsu etiķi, miso pastu, kā arī kādu vīnu.

Uztura speciāliste Lizete Puga:

Ļoti bagātīgs un zaļš ledusskapja saturs. Īpašniekiem patīk produktu daudzveidība, viņi ir zaļi domājoši pilsētnieki, kuram rūp produktu kvalitāte un izcelsme. Ļoti rūpējas par sevi un savu ēdienkarti, interesē veselīgs dzīvesveids un to arī ievēro. Varētu būt vegāns vai veģetārietis, jo ledusskapī atrodamas daudzas labas tradicionālo produktu alternatīvas, kā humuss, augu piens u.c. Cieņā ir kaņepes, kas ir ļoti apsveicami. Varētu būt, ka patīk gatavot dažādus zaļos kokteiļus brokastīs vai vēlās vakariņās. Ledusskapja īpašnieks savos uzskatos varētu būt brīvs, jauns un aktīvs cilvēks.

Uzzini vairāk par pavāra Jāņa Zvirbuļa, make-up mākslinieces Ditas Graudas un citu profesiju pārstāvju ledusskapja saturu.

LG Electronics, veicot šo pētījuma projektu, secināja, ka Latvijā cilvēki samērā maz aizdomājas par efektīvu produktu izvietošanu ledusskapī. LG jau sen runā par to, ka pareizi izvietojot produktus, tie ilgāk saglabājas svaigi. "Vidējais latvietis" produktus mēdz ielikt jebkurā brīvajā ledusskapja vietā, kur tie var pat samazināt ledusskapja efektivitāti. Mūsdienīga ledusskapja galvenā funkcija ir pēc iespējas ilgāk saglabāt produktus svaigus, tādēļ tie ļauj regulēt temperatūru dažādās ledusskapja daļās, regulēt mitruma līmeni, kā arī samazina aukstā gaisa aizplūšanu pie durvju atvēršanas, kas palīdz arī samazināt jūsu elektrības rēķinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!