Foto: Publicitātes attēls
Unikāla pieredze vidusskolniekiem un studentiem izmantot praksē savas zināšanas finanšu jomā ar iespēju iegūt naudas balvas 2000 eiro apmērā.

Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā rīkotais "Finanšu izaicinājums" (Finance Challenge) ir komandu sacensība vidusskolu skolēniem un augstskolu studentiem no visas pasaules. Sacensību dalībniekiem ir jāizpilda uzdevumi uzņēmumu finansēšanas, vērtēšanas, akciju un fiksēta ienākuma tirgu, investīciju bankas pakalpojumu, finanšu pārskatu un analīzes, portfeļa vadības un makroekonomikas jomā.

"Finanšu izaicinājuma" uzdevums ir ne vien pārbaudīt dalībnieku zināšanas finansēs un ekonomikā, bet arī nostiprināt dalībnieku prasmes strādāt komandā, to kritisko un stratēģisko domāšanu un radošumu. Līdztekus unikālajai pieredzei dalībniekiem tiek dota iespēja iegūt vērtīgas balvas EUR 2000 apmērā un pievienot nozīmīgu ierakstu savam CV, tādējādi paverot sev karjeras iespējas finanšu sektorā.

Tā kā pirmās šāda veida sacensības, kas norisinājās gadu atpakaļ, bija ļoti veiksmīgas un pulcēja 255 dalībniekus no 30 valstīm, tika pieņemts lēmums tās rīkot arī šogad, turklāt - sapulcējot vēl vairāk dalībnieku no visas pasaules, tādējādi veicinot "Finanšu izaicinājuma" konkurētspēju citu sacensību vidū. "Izaicinājumu" veido divi priekšsacīkšu posmi un lielā fināla posms. Pirmais posms ilgst no 1. aprīļa līdz 20. aprīlim, bet otrais posms - no 23. aprīļa līdz 6. maijam. Priekšsacīkšu posmu uzdevumi būs pieejami dalībnieku profilā mājaslapā www.sserfc.com, kurā iespējams atrast arī noderīgus sagatavošanās materiālus un rezultātu sadaļu.

Lielais fināls norisināsies Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā (Latvija) 2016. gada 28.-29. maijā. 15 labākās komandas pēc priekšsacīkšu rezultātu vērtējuma tiks uzaicinātas uz lielo finālu, lai sacenstos par balvu fondu 2000 eiro apmērā, ko nodrošina mūsu laipnie sponsori – DNB banka un "Teletrade". Finālistiem tiks dota unikāla izdevība sastapt līdzīgi domājošus studentus un piedalīties finanšu nozares profesionāļu vadītos semināros un lekcijās.

Reģistrēties Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā organizētajam "Finanšu izaicinājumam" iespējams šeit un to var darīt līdz 2016. gada 31. martam. Sīkāka informācija Facebook lapā.

Ieņemiet savu vietu finanšu pasaulē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!