Foto: Publicitātes foto
8. marts jeb Starptautiskā sieviešu diena jo īpaša izvērtusies Rīgas Anniņmuižas vidusskolas skolotājām, kurām šajā dienā negaidītu, bet ļoti patīkamu pārsteigumu sagādājusi skolas vadība, sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" un pazīstamie Dailes teātra aktieri Lauris Dzelzītis un Gundars Silakaktiņš, organizējot jutekliski pavasarīgu koncertu.

Vairāk nekā stundu ilgajā pasākumā aktieri izpildīja īpaši izvēlētas dziesmas, kuru starplaikos izklaidēja apmeklētājas ar sirsnīgām sarunām un dzejas lasījumiem. Visam skolas daiļā dzimuma personālam un visām klātesošajām Imantas mikrorajona sievietēm tika dāvātas tulpes. Uz Sieviešu dienai veltīto koncertu bija ieradušās aptuveni 100 daiļā dzimuma pārstāves - skolotājas, skolas darbinieces un Imantas iedzīvotājas.

"Daudziem 8. marts joprojām asociējas ar padomju svētkiem, taču mēs šo dienu atbalstām kā starptautiski atzītu sieviešu godināšanas dienu. Tā ir tikpat svarīga, kā jebkura cita valstī atzīmējama svētku diena. Aicinām visus vīriešus šajā dienā īpaši godāt un cienīt visas sievietes sev apkārt," stāsta viens no pasākuma organizatoriem, sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" Rīgas nodaļas valdes loceklis Sandris Bergmanis.

Kā informēja Rīgas Anniņmuižas vidusskolas direktore Tatjana Pulle, tad sākotnēji Sieviešu dienas koncertu paredzēja organizēt skolas vadība, tomēr neilgi pēc ieceres tika saņemts sadarbības piedāvājums no partijas "Saskaņa".

"Skolotāji ir viena no cienījamākajām un nepieciešamākajām profesijām, jo ikdienā pilda svarīgu sociālu lomu bērnu un jauniešu izglītošanā. Diemžēl mūsu valstī šīs profesijas pārstāvji bieži vien netiek līdz galam novērtēti, tādēļ esam jo īpaši priecīgi par doto iespēju piedalīties šī pasākuma organizēšanā un atbalstīšanā. Partijas "Saskaņa" un visu tās biedru vārdā sveicam ne tikai šīs skolas, bet visas Latvijas sievietes Starptautiskajā sieviešu dienā," pauž cits partijas "Saskaņa" biedrs Arturs Pravs.

Sieviešu dienai veltītais koncerts norisinājās pēc vidusskolas oficiālā darbalaika beigām, kā galvenajiem pasākuma organizatoriem piedaloties sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" biedriem Arturam Pravam, Sandrim Bergmanim un Rīgas Anniņmuižas vidusskolas direktorei Tatjanai Pullei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!