Foto: Publicitātes attēls
Vīrišķīgu, koptu un mūsdienīgu vīrieti raksturo perfekti pašūts uzvalks un atbilstoši aksesuāri, kam jāatbilst pieņemtajām etiķetes normām.

Kompānija BG Suits, kas specializējas individuālu vīriešu uzvalku šūšanā, dalās ieteikumos par uzvalka nēsāšanu, lai tas izskatītos lieliski un atbilstu etiķetes normām. BG Suits pārstāvis Guntars Gribusts uzsver, ka katram vīrietim skapī ir jābūt vismaz diviem uzvalkiem un pieskaņotiem aksesuāriem dažādiem dzīves mirkļiem.

1. Uzvalkam ir jāder.

Lai vīrietis izskatītos pārliecinoši, uzvalka platumam plecos un krūšu daļā ir perfekti jāder. Žaketes piedurkņu garumam jābūt līdz plaukstas augšpusei pie īkšķa pamatnes un zem tām nedaudz jābūt redzamām krekla piedurkņu manšetēm. Tas pats attiecas uz biksēm - to platumam jāatbilst ķermeņa formām, bet garumam jāsniedzas līdz apavu papēža pusei vai īsākām, ja ir izvēlēts slim-fit stila uzvalks. Bikses nekādā gadījumā nedrīkst krokoties vai uzsēsties uz kurpēm. "Pats labākais risinājums ir šūt uzvalku individuāli, kas visprecīzāk atbildīs kā ķermeņa proporcijām, tā nēsātāja stilam un gaumei," rekomendē Guntars Gribusts. Žaketes kabatas ieteicams izmantot tikai kredītkaršu, naudas vai pasākuma biļešu glabāšanai. Lieli priekšmeti var sabojāt žaketes vizuālo izskatu. Jāatceras, ka rokas nepieklājas turēt ne žaketes, ne bikšu kabatās.


2. Uzvalkam jābūt pašūtam no kvalitatīva auduma.

Saburzīts uzvalks par tā nēsātāju neko labu neliecina. Uzvalka audumam jābūt labas kvalitātes, no dabīgi, elpojošiem materiāliem. Vilna, kašmirs, zīds ir atbilstošākie audumi, kuri jāizvēlas atkarībā no sezonas un vajadzības. "Tuvojas vasara, bet uzvalks no sintētiska auduma sviedrēs un radīs dažādas neērtības. BG Suits piedāvā izvēli no vairāk kā 1000 dažādiem dabīgiem audumiem, tostarp linu, kas ir lieliska izvēle siltākam laikam," atzīmē Gribusts.


3. Žaketes apakšējā poga - vaļā.

Žaketes apakšējai pogai vienmēr jābūt atvērtai. Tas pats attiecas arī uz vesti, ja tā tiek vilkta bez žaketes. Trīs pogu žaketei var atstāt vaļā arī augšējo pogu. Turpretīm žaketes piedurkņu pogām visām ir jābūt aizpogātām. "Reizēm tāda, it kā nebūtiska detaļa, kā aizpogāta žaketes apakšējā poga, var sabojāt visu koptēlu, pat, ja vīrietim mugurā ir perfekti pašūts uzvalks," uzver BG Suits pārstāvis. Apsēžoties gan žaketi labāk atpogāt pilnībā, lai justos ērti un vizuāli nebojātu žaketes izskatu.

4. Saskaņoti aksesuāri.

Vēlams sekot līdz, lai josta, kurpes un pat pulksteņa siksniņa būtu saskaņota vienā toņkārtā. Arī zeķu krāsai jāsaskan ar uzvalku un pārējiem aksesuāriem. "Ja pasākums ir mazāk svinīgs, zeķes var izmantot kā koptēla akcentu, izvēloties tās košā krāsā. Protams, tas atkarīgs no tā, cik lielā mērā vīrietis sev vēlas pievērst uzmanību," piebilst Guntars Gribusts. Jāatceras, ka zeķēm vienmēr jābūt tāda garuma, lai apsēžoties nebūtu redzama miesa. Arī aksesuāriem, gluži tāpat kā uzvalkam, jābūt labas kvalitātes, jo lētas lietas var uzreiz atpazīt. Vajadzētu ievērot to, ka jostu nedrīkst nēsāt kopā ar bikšturiem, jo abi šie aksesuāri veic vienu un to pašu funkciju.


5. Kaklasaite - atbilstošā platumā, garumā un krāsā.

Kaklasaites platumu ieteicams izvēlēties atbilstoši žaketes atloku platumam - ja tie ir šaurāki, tad arī kaklasaitei vajadzētu būt šaurākai, un pretēji. Kaklasaites garumu gan vajadzētu stingri ievērot – tai ir jāsniedzas līdz jostas vietai. Krekla augšējai pogai, nēsājot kaklasaiti, vienmēr ir jābūt ciet. Ja šī poga neveras ciet, tad apkaklītes izmērs ir par mazu. Vēlams, lai kaklasaites krāsa ir tumšāka par kreklu. Ja tiek nēsāts kabatlakatiņš, tad tā auduma rakstam noteikti jāatšķiras no kaklasaites, krāsas gan var būt vienādas. Jāatceras, ka žaketes ārējā krūšu kabatiņa paredzēta tikai un vienīgi kabatlakatiņam, nevis brilēm, pildspalvai vai mobilajam telefonam.

Šīs etiķetes normas ir ieteicamas un pievēršot tām uzmanību Jūs spēsiet pasvītrot savu tēlu sabiedrībā, kurā to novērtēs, bet ir pieļaujamas mazas atkāpes, ņemot vērā katra vīrieša individuālo stilu. Pats svarīgākais ir tas, ka vīrietim savā uzvalkā ir jājūtas ērti un komfortabli.

BG Suits piedāvā augstas kvalitātes, pēc klienta ķermeņa izmēriem un vēlamā dizaina šūtus uzvalkus, kreklus un mēteļus, kas ļauj izcelt vīrieša personību. Apģērbs tiek šūts tikai no dabīga materiāla (vilna, zīds, kašmirs) audumiem, ar iespēju izvēlēties no 1072 dažādiem paraugiem. Arī oderei pieejami vairāk nekā 100 dabiskā zīda audumi. Katrā uzvalkā tiek iešūti klienta iniciāļi, kā arī izgatavots individuāls pakaramais.


BG Suits drēbnieka vizītes organizē reizi divos mēnešos, lai noņemtu mērus jauniem klientiem.

Plašāka informācija par plānotām drēbnieka vizītēm Jūs varat atrast mājaslapā www.bgsuits.com vai zvanot pa tālruni 22888225.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!