Četrkājainie mīluļi – ne tikai draugi, bet arī dzīvības glābēji

To, ka suņi un kaķi ir cilvēku labākie draugi, atkal un atkal apliecina gadījumi, kad dzīvnieki izglābj saimnieka vai kāda cita cilvēka dzīvību. Lūk, daži no aizkustinošākajiem stāstiem!
Četrkājainie mīluļi – ne tikai draugi, bet arī dzīvības glābēji
1
Šī gada sākumā – 21. janvāra naktī – Santaanā, Kalifornijas štatā, pavisam neliela auguma pinkains suņuks vārdā Foksijs izglāba no uguns liesmām septiņu cilvēku lielo Mendesu ģimeni. Aptuveni pulksten 1:30 naktī Foksijs, kurš ir Jorkšīras terjera un nezināma suņa krustojums, sāka "riet kā traks" un skrāpēties pie guļamistabas durvīm, saceļot kājās saldi iemigušos mājiniekus. Ieraudzījuši, ka māja ir pilna ar dūmiem un no vienas istabas šaujas ārā liesmas, viņi steigšus metās ārā. Ugunsdzēsēji vairāk nekā pusotru stundu cīnījās ar milzīgajām liesmām, taču tās neizdevās nodzēst, un māja nodega gandrīz līdz pamatiem. Ja nebūtu Foksijs, visticamāk, visas ģimenes – sešu pieaugušo un viena bērna – vairs nebūtu.
Austin Kirk / cc




Četrkājainie mīluļi – ne tikai draugi, bet arī dzīvības glābēji
2
2013. gadā visu pasauli aizkustināja gadījums Polijā, kad suns izglāba nomaldījušās meitenītes dzīvību, guļot bērnam līdzās purvā un tādā veidā pasargājot viņu no nosalšanas. Trīs gadus vecā Jūlija no savām mājām lauku ciematā aizklīda piektdien, 1. martā, liekot mājiniekiem no pārdzīvojumiem gluži vai jukt prātā. Meklēšanā tika iesaistīti vairāk nekā 200 cilvēku. Sestdienas rītā glābēji, sadzirdot meitenītes raudas, viņu atrada vairāku kilometru attālumā no mājām purvā, ģimenes sunim guļot bērnam cieši līdzās. Meitenīte bija guvusi apsaldējumus, jo naktī gaisa temperatūra bija mīnus pieci grādi pēc Celsija skalas un bērna drēbes bija samirkušas. Glābēji atzina, ka suns ar savu ķermeņa siltumu bija izglābis meitenītes dzīvību.
Shutterstock


Četrkājainie mīluļi – ne tikai draugi, bet arī dzīvības glābēji
3
Šī gada 5. februārī Kornvolā, Anglijas dienvidrietumos, pārītis Mets un Eimija Džonsi kopā ar suni mierīgi pastaigājās pa gleznainu ceļu, kas vijas gar klintīm. Pēkšņi četrkājainais draugs Heizels sāka izmisīgi vilkt saimniekus prom no klints, rāvās prom, cik tik spēka, liekot saimniekiem saprast, ka kaut kas nav kārtībā. Sadzirdējuši skaļu troksni no augšas, abi skriešus sekoja sunim, tā paglābjoties no milzīga zemes nogruvuma, zem kura varēja tikt aprakti. Eimija pēc tam intervijā žurnālam ‘Mirror’ sacīja: "Tas bija par mata tiesu – nogruvums notika tikai vienu soli aiz mums. No kalna gāzās akmeņi un tonnām zemes. Heizels ar savu sesto maņu saprata, ka steigšus ir jādodas prom, jo dzīvnieki jau jūt dabas katastrofu tuvošanos".
Shutterstock


Četrkājainie mīluļi – ne tikai draugi, bet arī dzīvības glābēji
4
Pagājušā gada 13. maijā Kalifornijas štata pilsētā Beikersfīldā četrus gadus vecs zēns mierīgi vizinājās ar velosipēdu pa pagalmu, kad tam pēkšņi uzbruka kaimiņu labradors, iecērtot zobus kājā un sākot vilkt puisēnu aiz tās pa zemi. Tajā mirklī zēna ģimenei piederošā kaķene Tara drosmīgi metās virsū par sevi krietni lielākajam dzīvniekam, kurš brīnumainā kārtā no piktās kaķenes pēkšņā uzbrukuma izbijās un laidās prom. Zēna kājai slimnīcā tika uzliktas desmit šuves, taču, kas zina, kā viss būtu beidzies, ja kaķene nebūtu iejaukusies. Agresīvo labradoru, kurš pēc tam uzmetās virsū arī zēna mātei, saimniekam nācās iemidzināt. Video var noskatīties šeit.
Philippe Put / cc


Četrkājainie mīluļi – ne tikai draugi, bet arī dzīvības glābēji
5
2005. gada oktobra sākumā Kenijas galvaspilsētā Nairobi klaiņojošs suns izglāba dzīvību jaundzimušai meitenītei, kura bija pamesta likteņa varā mežā. Suns paņēma zobos plastikāta maisiņu, kurā bija atstāts zīdainis, pārnesa pāri lielceļam, kur bija aktīva satiksme, un, izlienot cauri dzeloņstieplēm, nogādāja pie saviem kucēniem. Acīmredzot mātes jūtas kucei nebija ļāvušas pamest drošā nāvē arī citas sugas pārstāvi. Mazulis tika atrasts, ģērbts noskrandušās drēbītēs vienā no Kenijas nabadzīgajiem rajoniem, kur bērnu pamešana diemžēl nav retums. Meitenīti atrada saimnieks, kura kūtī klaiņojošā kuce bija laidusi pasaulē savus mazuļus, un nogādāja slimnīcā.
Henning Leweke / cc


Kanisterapija: kad suns ir ne tikai draugs, bet arī terapeits Kanisterapija: kad suns ir ne tikai draugs, bet arī terapeits   (1)
Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni Septiņi iemesli, kāpēc arī jūsu bērnam vajag suni   (3)
Ne tikai suņi: labestīgie dakteri ar ūsām, ķepām un astēm Ne tikai suņi: labestīgie dakteri ar ūsām, ķepām un astēm  
Lāči, lapsas, kamieļi un pat ķenguri – kā bučojas dažādi dzīvnieki Lāči, lapsas, kamieļi un pat ķenguri – kā bučojas dažādi dzīvnieki   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.