Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm

Šī kunga vārds ir Meijers Amšels Rotšilds. Šis uzvārds pasaulē nav tik slavens kā, piemēram, Bībers, Tramps vai Porziņģis, taču katrs, kurš kaut reizi dzīvē būs interesējies par finanšu pasauli un mazliet par tās vēsturi zinās, ka šis cilvēks un viņa izveidotā dinastija ir viena no visu laiku varenākajām, noslēpumiem apvītākajām un ietekmīgājām ģimenēm pasaulē, kura par tādu sāku veidoties pirms vairāk kā diviem gadsimtiem.
Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm
1
Rotšildu dinastijas pamatlicējs nodibināja savu banku Frankfurtē. Viņa priekštečiem piederēja darbnīca, kuras ģerbonī bija sarkans vairogs, uz kā attēlots romiešu zelta ērglis, un no šī ģerboņa arī radās nosaukums 'sarkanais vairogs' jeb vāciski 'rothschild', kas kļuva par dzimtas vārdu. Lai uzreiz būtu skaidrs, cik varena šī ģimene bija, vienkāršs piemērs: Rotšildi spēlēja lielu lomu Brazīlijas neatkarības iegūšanā. Kad Brazīlija 19. gadsimtā vēl bija atkarīga no Portugāles, tad pēc neskaitāmiem iekšējiem kariem Portugāle piekrita sniegt Brazīlijai neatkarību, ja tā samaksās kompensāciju 2 miljonu sterliņu mārciņu apmērā. Kurš to finansēja? Jūs jau ziniet.
Vida Press


Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm
2
Dzimtas ģērbonis. Tiklīdz Rotšildu ģimenes kontrolē nonāca aptuveni puse pasaules naudas, tā klans bija spējīgi finansēt lielu daļu no pēdējo 200 gadu laikā uzsāktajiem kariem. Kari prasa milzīgus līdzekļus, nemaz nerunājot par valsts atjaunošanu pēc destrukcijas, un Rotšildi ir aizdevuši naudu valstīm gan pirms, gan pēc postošajiem notikumiem. Piemēram, Napoleona uzvaras gājienu apturēja Natans Meijers Rotšilds. Ne tiešā veidā, bet uz kara beigām, ieguldot milzīgas summas Napoleona pretinieku armijās, lai tie būtu spējīgi dot nepieciešamo triecienu, kas Napoleonu apturēja no pilnīgas dominances. Iemesls pavisam vienkāršs – viņš juta, ka Napoleons sāk apdraudēt viņa finansiālo impēriju, tāpēc nācās ņemt situāciju savās rokās.
Vida Press


Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm
3
Rotšildu ģimenes locekļi medībās. Šīs ģimenes īpašumos ietilpst neskaitāmas pilis un muižas, kurām pieguļ plaši zemes gabali un biezi meži. Perfekta vide, lai netraucēti dotos regulārās medībās, kas izsenis bijis dižciltīgo un vareno hobijs. Šī fotogrāfija uzņemta 1937. gadā kādā Francijas īpašumā.
Vida Press


Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm
4
37 gadus vecais Deivids arī ir daļa no šī varenā klana, taču par spīti senajām tradīcijām, viņu vairāk aizrauj dabas izpēte, tās aizsargāšana un piedzīvojumu meklēšana, kā arī izskatīšanās pēc profesionāla mežcirtēja. Pieeju neaptveramajiem resursiem viņš izmanto, lai atbalstītu radošumu un dažādas iniciatīvas, kas varētu padarīt pasauli par labāku vietu mums visiem.
Vida Press


Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm
5
Rotšildu ģimenē tika piekopts incests. Ja tev pieder vairāk naudas, nekā lielākā daļa pasaules spēj apjēgt, tad tas ir tikai loģiski, ka nevēlēsies savai ģimenei un radu saimei laist klāt svešiniekus. Vectētiņš Meijers izplānoja visu ģimenes locekļu kāzas, lai brālēni un māsīcas savā starpā precētos, un viņiem nebūtu citu opciju mīlas dzīvē.
Vida Press


Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm
6
Turpinot Valtera Rotšilda nozīmi zooloģijas attīstībā, Rotšildu dzimtas vārdā ir nosaukta žirafu suga, kuru Valters atklāja vienā no savām ekspedīcijām Āfrikā. Šīs ir visapdraudētākās žirafes pasaulē, un šobrīd šādu dzīvnieku ir palicis vien pāris simti.
Vida Press


Aizraujoši fakti par vienu no pasaules bagātākajām ģimenēm
7
Viens no ģimenes atvasēm, Valters Rotšilds, bija viens no retajiem, kuru neinteresēja ģimenes finansiālā ietekme un darbība pasaulē. Jau no mazotnes, viņu fascinēja bioloģija un zooloģija, kas mudināja Valteru pievērsties pasaules izpētei, ne tās finansiālajai uzturēšanai. Ģimene pieņēma viņa lēmumu un atļāva nepiedalīties ierastajā 'radu biznesā', bet gan izpētīt pasauli līdz mūža galam. Rotšildi pilnībā finansēja viņa pētījumus, ekspedīcijas un eksperimentus. Viens no slavenākajiem viņa piedzīvojumiem bija 'zebru kariete', ar kuru viņš mēdza doties izbraukumos pa Lielbritānijas ielām, lai demonstrētu, ka pat šie dzīvnieki ir pieradināmi.
Vida Press
Skarbā realitāte aiz zīmolu apģērbiem: bērnu darbaspēks un necilvēcīgi apstākļi Skarbā realitāte aiz zīmolu apģērbiem: bērnu darbaspēks un necilvēcīgi apstākļi   (23)
10 gandrīz neticami fakti par eksotisko Ziemeļkoreju 10 gandrīz neticami fakti par eksotisko Ziemeļkoreju   (17)
Iespējams, pati jaukākā vieta pasaulē - pandu bērnudārzs Iespējams, pati jaukākā vieta pasaulē - pandu bērnudārzs  
10 pasaulē dārgākās savrupmājas, kas nav pa kabatai pat Šleseram 10 pasaulē dārgākās savrupmājas, kas nav pa kabatai pat Šleseram   (10)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.