Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties

Jau 17. maijā Latvijas vadošais medijs DELFI sadarbībā ar režisora un lektora Viestura Meikšāna vadīto Runas skolu aicina uz publiskās uzstāšanās praktisko konferenci "uz:RUNA", un tās gaidās "Skats.lv" piedāvā nelielu ieskatu tajā, ko pasaulē un Latvijā zināmi cilvēki ir teikuši par bailēm un uztraukumu pirms publiskas uzstāšanās.
Viktors Lapčenoks
1
Latviešu dziedātājs Viktors Lapčenoks sarunā ar "Delfi Izklaidi" 2017. gadā stāstīja: "Reiz, kad biju jau ilgus gadus nodziedājis, mana mammīte, kura tagad jau viņsaulē, man pārsteigta prasīja – tu uztraucies? Tu taču tik daudzus gadus dziedi, bet tomēr uztraucies? Dabīgi, ka man ir uztraukums. Tādam vairāk vai mazāk ir jābūt. Kādu laiku atpakaļ vienā sarunu raidījumā ļoti slavens krievu dziedātājs pateica – ja tev, ejot uz skatuves, nav uztraukums, tad tev tur darīt nav ko. Tam es pilnībā piekrītu."
DELFI


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
2
Pazīstamais amerikāņu komiķis Džerijs Sainfelds gana precīzi raksturojis cilvēku bailes no publiskas uzstāšanās: "Daudzu pētījumu rezultāti liecina, ka cilvēki visvairāk baidās no publiskas uzstāšanās. Otrajā vietā ir bailes no nāves. Jā, nāve ir otrajā vietā. Vai tas ir pareizi? Tas nozīmē, ka vidusmēra cilvēks bērēs labāk atrastos zārkā, nevis teiktu piemiņas runu aizgājējam.”
Vida Press


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
3
Pazīstamajam personības izaugsmes trenerim un rakstiem Deilam Kārnegī pieder vārdi: “Aiz katras notikušas uzstāšanās ir trīs runas – tā, kuru jūs mēģinājāt, tā, ar kuru uzstājāties, un tā, kādu vēlaties, kaut būtu pateicis.”
Vida Press


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
4
Aktieris un uzņēmējs Juris Žagars intervijā "Satori" 2016. gadā ir teicis: "Manas smadzenes nespēj strādāt, ja nav stresa. Tur ir tāds maģisks moments – aizkulisēs tev ir uztraukums, bet, kad uzej uz skatuves, tas pēkšņi tā kā beidzas, vairs nav. Ja uztraukuma pirms tam nav, ja tu neesi sevī akumulējis to enerģiju, tad tur nekas labs uz skatuves neiznāk. Tā ir interesanta profesionāla specifika, ko tu visu laiku sevī attīsti.
LETA


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
5
Nelsons Mandela ir teicis: "Drosme nav baiļu trūkums, bet gan uzvara pār tām. Drosmīgs cilvēks ir nevis tas, kurš bailes neizjūt, bet gan tas, kurš tām stājas pretim."
Nelson Mandela
AFP/Scanpix


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
6
Režisors Alvis Hermanis 2018. gadā intervijā izdevumā "Kultūras Diena" atzina: "Ar uztraukumu ir tā – jo vecāks ir aktieris, jo vairāk uztraucas. Tas ir objektīvs rādītājs. Uztraukums ir normāla lieta, ar kuru aktieris katru vakaru cīnās, un tā ir bezgalīga cīņa."
LETA


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
7
Rakstnieks Marks Tvens vairākkārt uzsvēris to, cik svarīgi ir sagatavoties publiskai runāšanai: “Ja jūs vēlaties, lai runāju stundu, esmu gatavs to darīt šodien. Ja vēlaties, lai izsakos dažās minūtēs, man vajadzēs dažas nedēļas, lai sagatavotos.”
Vida Press


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
8
Ietekmīgā amerikāņu politiķe Hilarija Klintone savulaik atzinusi: “Ja jums publiska uzstāšanās liek justies nekomfortabli – un nevienam sākumā tas nav viegli –, jums ir jātrenējas. Treniņu nozīmi nav iespējams pārvērtēt. Un aiciniet tuvus draugus, ģimenes locekļus vai kādu kolēģi, kuram uzticaties, jūs novērtēt.”
AFP/Scanpix


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
9
Viedu padomu cīņai ar uztraukumu publiskas uzstāšanās laikā devis britu miljardieris Ričards Brensons. “Iedomājies sevi, viesistabā tērzējot ar draugiem. Runājot ar viņiem, tu jutīsies brīvi un ērti, un tas pats attiecas uz publisku uzstāšanos.”
Vida Press


Iedvesmojoši citāti par bailēm un uztraukumu publiski uzstāties
10
Režisors un lektors Viesturs Meikšāns sarunā ar "Delfi" pirms praktiskās konferences "uz:RUNA" atzina: "Uztraukums ir enerģija, un māksla ir šo enerģiju no negatīvas pārvērst pozitīvā." Vairāk par publiskās runas "bīstamās zonas" iepazīšanu un pastarīša domāšanas pārvarēšanu lasi šeit.
LETA

Publiskās uzstāšanās praktiskā konference "uz:RUNA" notiks 17. maijā no plkst. 9.00 līdz 17.00 arhitektūras un mediju centrā "H2O 6" Rīgā, Durbes ielā 4.

Konferencei būs teorētiskā daļa, kā arī tā piedāvās vairākas praktiskās nodarbības. Lektori būs Runas skolas dibinātājs, lektors, režisors Viesturs Meikšāns, komunikācijas trenere, autore, žurnāliste Krista Vāvere, runas pedagoģe ar 20 gadu pieredzi aktrise Zane Daudziņa, kā arī stand-up komiķis un improvizators Jānis Skutelis. Pasākuma teorētiskajā daļā tiks apskatītas tādas tēmas kā runas dramaturģijas pamatprincipi, veiksmīgas publiskās runas psihofizika, runātāja harismas veidošana, emociju pielietošana runā, kā arī humors kā instruments publiskajā runā.

Praktiskajās nodarbības dalībniekiem būs iespēja apgūt teksta veidošanu un būvēšanu, iepazīstot, kā atsevišķi teksta struktūru modeļi var izmainīt visu runu līdz nepazīšanai, apzināt bailes no publiskas uzstāšanās un izmēģināt metodes uztraukuma mazināšanai, apgūt prasmes, kā pareiza, spēcīga un veselīga elpošana var padarīt jūsu uzstāšanos daudz pārliecinošāku un satikties ar savas publiskās uzstāšanās ļaunāko murgu, izbaudot, kā ir, kad visa runa pilnībā izgāžas, tādējādi iepazīstot vienu no efektīvākajiem uztraukuma mazināšanas treniņiem.

Pasākuma programmu meklē šeit!

Standarta reģistrācijas maksa iekļauj gan konferences teorētiskās daļas, gan divu praktisko nodarbību apmeklējumu. Pasākuma valoda – latviešu.

Reģistrēties pasākumam iespējams šeit.

Ardievas pastarīša domāšanai. Vai iespējams pārvarēt bailes publiski uzstāties? Ardievas pastarīša domāšanai. Vai iespējams pārvarēt bailes publiski uzstāties?   (1)
Vēlies žilbinoši uzstāties? Apmeklē pirmo publiskās uzstāšanās praktisko konferenci "uz:RUNA"! Vēlies žilbinoši uzstāties? Apmeklē pirmo publiskās uzstāšanās praktisko konferenci "uz:RUNA"!  
Ikdienas sīkumi, kas liek tev krist histērijā vai ieslīgt depresijā Ikdienas sīkumi, kas liek tev krist histērijā vai ieslīgt depresijā   (1)
Desmit izcili citāti. Pasaulē dižākajam reperim – 40 Desmit izcili citāti. Pasaulē dižākajam reperim – 40   (4)
Pievienot komentāru
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.