Ieskats uzmešanas mākslas spilgtākajos piemēros Latvijā

Pirms 10 gadiem visa Latvijas sabiedrība aizrautīgi sekoja Jūrmalgeitas krimiķim. Interese par šo realitātes šovu bija tik liela, ka pateicoties tam, par gada teicienu oficiāli tika atzīts fragments no noklausītajām telefonsarunām - 'Paņēma un uzmeta'. Pašsaprotami, ka uzmešanas turpinājās nevien Jūrmalas apriņķī, bet arī citās sfērās. Piedāvājam aplūkot citus gadījumus, kad kāds ticis uzmests, un šis grēks nācis atklātībā.
Ieskats uzmešanas mākslas spilgtākajos piemēros Latvijā
1
2012. gads. Bijušais Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis gribēja Latvijā ieviest daudz dažādu pārmaiņu sevis pārstāvētajā rūpalā, taču kas tev dos: 'Roberts Ķīlis atzīst, ka valdība ir uzmetusi pašvaldības jautājumā par bērnudārzu rindu samazināšanu un atteikšanos dotēt pirmsskolas iestāžu audzinātāju algas.'
LETA


Ieskats uzmešanas mākslas spilgtākajos piemēros Latvijā
2
2013. gads. Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēka uzbrucēja Ieva Kūlīte presei dalās pieredzē par spēlēšanu Vācijā. Neskatoties, ka Vācija ir tik perfekta, ka neko ne pielikt, ne atņemt, izrādās, ka tajā mīt nešpetni sporta klubu vadītāji, kuri nav līdz galam atklāti pret savu komandu. Ieva Kulīte: 'Treneri, spēlētājas, fizioterapeiti un menedžeri bija kā viena ģimene. Uzmeta tikai kluba prezidents.'
LETA


Ieskats uzmešanas mākslas spilgtākajos piemēros Latvijā
3
2013. gads. Pēc Zolitūdes traģēdijas Valdis Dombrovskis paziņoja par savu demisiju. Par šo gadījumu toreizējais finanšu ministrs Andris Vilks (attēlā) izteicās žurnālā 'Ir', sakot, ka Dombrovskis ticis uzmests.
LETA


Ieskats uzmešanas mākslas spilgtākajos piemēros Latvijā
4
2014. gads. No uzmetiena nav pasargāts neviens, pat Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, kurš portālam la.lv izteicās šādi: 'Balsojumā par 2018. gada pasaules čempionāta hokejā norises vietu daudzu valstu pārstāvji mani uzmeta.' Toreiz uzvarēja Dānija.
LETA


Ieskats uzmešanas mākslas spilgtākajos piemēros Latvijā
5
2012. gads. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības līderis Pēteris Krīgers uzskata, ka pensijas vecuma palielināšanas jautājumā ticis uzmests no 'Saskaņas centra' puses, tiesa, jāatzīst, ka tikai bišķīt. 'Vienīgā frakcija, kas izturēja savu pozīciju līdz galam, bija Zaļo un zemnieku savienība. Diemžēl 'Saskaņas centrs' mūs bišķi uzmeta.'
LETA


Ieskats uzmešanas mākslas spilgtākajos piemēros Latvijā
6
2006. gads. Jūrmalgeitas skandāls. Visu laiku jautrākais un skaļākais uzmešanas gadījums, kas vārdu 'uzmest' padarīja par skaistu un plaši izplatītu māksliniecisko izteiksmes līdzekli. Notikums, kas ir saistīts ar 20 000 eiro liela kukuļa piedāvāšanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš 2005. gada 18. martā paredzētajā domes sēdē atbalstītu Jura Hlevicka kandidatūru pilsētas mēra amatam. Skandāls uzņēma apgriezienus, kad raidījums 'De Facto' publicēja telefonsarunas, kuras atklāja daudz politisko netīrību, no kurām vislabāk atmiņā palicis tieši iesaistītā uzņēmēja Germana Miluša teiktais par Ančāna nodevīgumu - 'paņēma un uzmeta'.
LETA
Kas lācītim vēderā? Ieskats Gvantanamo cietuma dzīvē Kas lācītim vēderā? Ieskats Gvantanamo cietuma dzīvē   (3)
Londonas bieds: Bezbailīgais latviešu revolucionārs Pēteris Krāsotājs Londonas bieds: Bezbailīgais latviešu revolucionārs Pēteris Krāsotājs   (9)
Sātana iemiesojums - Andrejs Čikatilo Sātana iemiesojums - Andrejs Čikatilo   (1)
Huligānus soda: Kādi cilvēki iekļauti Latvijas melnajā sarakstā Huligānus soda: Kādi cilvēki iekļauti Latvijas melnajā sarakstā   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.