Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem?

Jestrāko no dzīves jubilejām svin Latvijas Republikas 5. Saeimas deputāts, vācu izcelsmes uzņēmējs, Joahims Zīgerists. Nils Ušakovs tautas mīlestību pirka ar e-taloniem, Artuss Kaimiņš ar interneta vājprātu, taču Zīgerists bija tautas mīlestības iemantošanas pionieris, iegūstot to ar banānu dalīšanu, kas bija veiksmes formula viņa vēlēšanu kampaņai. Laiki ir mainījušies un ar banānu ķekaru pie varas vairs netikt. 'Skats.lv' iekšienē noritēja asa diskusija par potenciālo politiķu iespējamajiem veidiem, kā piekukuļot tautu, un ko tad viņi spētu piedāvāt.
Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem?
1
Tā tas patiesi bija, Joahims Zīgerists, 1993. gada vasarā, vēlēšanu dienā, saviem potenciālajiem vēlētājiem dāļāja banānus, saldējumu un limonādi, kas izrādījās gana veiksmīga stratēģija. Šodien tas būtu uzskatāms par veiksmīgu paraugu partizānu mārketingam, kas diemžēl mūsdienās, vismaz politikā, ir reta parādība. No sirds ceram, ka topošie un esošie Latvijas līderi uz nākamajām vēlēšanām izmantos līdzīgu stratēģiju, tā atdodot cieņu vienam no skandalozākajiem Latvijas politiķiem deviņdesmito gadu sākumā.
Vida Press


Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem?
2
Potenciālajiem vēlētājiem tiktu izdalītas arābu džina lampas, kuras tiktu uzpildītas ar jaunavības avota ūdeni un vienu zelta zivtiņu dāvanā. Tādā veidā, paberzējot lampu var izsaukt džinu, kurš pildīs trīs latvieša vēlēšanās, jaunavības avota ūdens rūpēsies par mūžīgu skaistumu un pēc džina lietošanas vēl paliks zelta zivtiņa ar papildu vēlēšanu piepildīšanu. Līdzīgi kā brīdinājums par pēdējiem pieciem cigarešu papīrīšiem.
F64


Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem?
3
Topošajam tautas kalpam obligāti būtu jādāvina saviem vēlētājiem pupas, taču ne jau šādas tādas poļu izcelsmes, bet gan īstas burvju pupas. Protams, ka pavadošajam tekstam ir tieši jāpasaka, ka pēc to iestādīšanas, īpašnieks var cerēt uz lielu laimi. Tikai vienas nakts laikā, mazā pupa izaugs līdz debesīm un tā būs perfekti pielāgota amatieru kalnā kāpēja prasmēm, jo būs taču jākāpj augšā, kur laimīgo vēlētāju sagaidīs neredzēta bagātība.
AFI


Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem?
4
Vēlētāji tiktu apdāvināti ar "Geocache" koordinātām, kurās būtu paslēptas Somālijas pirātu dārgumu lādes. Atrodot dārgumu lādi, vēlētājs būtu mūžam bagāts un spētu realizēt jebkuru savu ieceri, nedomājot par darbu, kredītiem, pienākumiem un citām muļķībām.
AFI


Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem?
5
Stabulītes, kas liks dejot visiem ciema ļaudīm. Vai apnikušas garlaicīgās kultūras nama disenes? Zaļumballes ir stīvākas par Guntara Rača koncertiem? Neuztraucies – šī problēma tiks ātri atrisināta ar maģisko stabulīšu palīdzību, kuras sagurušos balles dancātājus atdzīvinās vēl pēdējai grīdas svilināšanai!
F64
Dzintaram Čīčam 23: Kā agrāk populārais dziedātājs mainījies Dzintaram Čīčam 23: Kā agrāk populārais dziedātājs mainījies   (24)
Piecpadsmit cilvēku tipi, kurus satiksi Vecrīgā Piecpadsmit cilvēku tipi, kurus satiksi Vecrīgā   (6)
Vecmāmiņas, kuru sejas jaunībā tika aptetovētas modes vārdā Vecmāmiņas, kuru sejas jaunībā tika aptetovētas modes vārdā   (1)
Kā Holivudas slavenākie plikgalvji izskatījās, kad vēl bija ar matiem Kā Holivudas slavenākie plikgalvji izskatījās, kad vēl bija ar matiem   (5)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.