Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi

1. marts ir skaista diena gan tāpēc, ka emocionāli visi sāk gatavoties pavasarim, gan tāpēc, ka šajā datumā dzimis viens no mūsdienu spilgtākajiem un pieprasītākajiem vārdiem popmūzikā - Džastins Bībers. No maza zēna, kurš 'YouTube' videotēkā demonstrēja savu muzikālo talantu, viņš kļuvis par ikonisku tēlu, kas diriģē mūsdienu popkultūru.
Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi
1
Bībers ir izcils piemērs tam, kā mūsdienās strādā internets. Viņa karjera sākās portālā ‘Youtube’, kur viņa video atrada menedžeris Skūters Brauns, kurš nekavējoties uzrunāja potenciālo zvaigzni un piedāvāja viņam ierakstīt demo dziesmas, kurām vēlāk uzmanību pievērsa jau cits popmūzikas milzis - Usher. Jau pavisam drīz Bīberu klausījās mūzikas industrijas funkcionāri, kuri nolēma, ka ar talantu jāslēdz līgums.
Vida Press


Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi
2
2010. gadā Bībers klajā laiž savu debijas albumu ‘My World 2.0’, kas sevī ietvēra līdz šim viņa komerciāli veiksmīgāko singlu ‘Baby’, kas arī bija vainojams pie milzīga skaita interneta joku par jauno tīņu zvaigzni. Internets vēl nebija pieredzējis tik brutālu un kolektīvu mākslinieka apsmiešanu, taču, neskatoties uz to, Bībers ieguva neskaitāmas pirmās vietas visas pasaules topos, un lai kur viņš dotos, viņu pavadīja fanu armijas, kas krita tādās pašās histērijās, kā savulaik cilvēki ģība The Beatles dēļ.
Vida Press


Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi
3
Kad tev labi veicas vienā nozarē, vienmēr atradīsies cilvēki, kuri vēlēsies pārbaudīt, vai esi tāds pats veiksmes stāsts citās sfērās. Bībers, kļuvis par garantiju miljoniem sekotāju, tiek aicināts uzstāties jau ievērojami nopietnākos pasākumos, filmās un seriālos, tā sākot iezīmēt to, ka viņš nebūs viena hita brīnums un būs spējīgs veikli izaugt no mazu bērnu elka biksēm. Bībers uzstājās leģendārajā ‘Victoria's Secret’ modes skatē, filmējās seriālā CSI un ļāva ielūkoties savā dzīvē, izdodot dokumentālo filmu par savu darbu ‘Justin Bieber: Never Say Never’
Vida Press


Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi
4
2012. gads Džastina dzīvē ienesa kardinālas pārmaiņas. Džastina auditorija auga kopā ar pašu mākslinieku un viņa fanes vairs nebija tikai desmit gadus vecas, spiedzošas meitenes. Lielākā daļa auditorijas jau bija jaunais un skaistas sievietes, kuras no pidžamu ballītēm ‘Baby’ pavadībā, evolucionēja līdz karstām naktsklubu diskotēkām un ballēm līdz rīta gaismai. Džastina vīrišķības izaugsmi simbolizēja hits ‘Boyfriend’, kura videoklipā jau bija minētās dāmas, dārgas automašīnas un nihilistisks dzīves stils.
Vida Press


Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi
5
Paralēli personiskajai izaugsmei, sākās arī nesaskaņas ar likumu. Augot slavai un bagātībai, auga arī attieksme un publicitāte dzeltenajās ziņās. 2014. gadā pasaule un pats Bībers bija sajūsmā par savu pirmo arestu. Policija apturēja viņa vadīto automašīnu par aizdomīgu uzvedību uz ceļa, drīz secinot, ka Džastins to vada alkohola un narkotisko vielu reibumā, kā arī ar autovadītāja apliecību, kurai beidzies termiņš. Analīzes asinīs uzrādīja marihuānu un antidepresantu ‘Xanax’. Tas sacēla pamatīgu ažiotāžu sabiedrībā, galvenokārt, uztraukumu par ko izaudzis kādreiz tik mīlīgais puisēns. Tas jauno zvaigzni neapturēja, tieši pretēji – pilnveidoja viņa topošā ‘sliktā puiša imidžu’. Protams, tas bija pirmais incidents starp vairākām saķeršanām ar likumu. Apsūdzībās ir vandālisms, huligānisms, bīstama braukšana un daudzas citas.
Vida Press


Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi
6
Pa vidu trakulīgajai uzdzīvei un skandāliem Bībers pamanījās iekarot jaunās un talantīgās Selenas Gomezas sirdi, taču mīlestība nebija ilga un tika regulāri pārtraukta. Pēc nervu sabrukumiem, sliktas publicitātes un neskaitāmiem skandāliem, Bībers 2015. gadā atdzima kā fēnikss no pelniem, izdodot hitu ‘Where Are U Now’ kopā ar leģendārajiem producentiem Diplo un Skrillex. Hits atzīmēja jaunu ēru Džastina dzīvē, jo viņš bija mainījis imidžu, attieksmi un pat balss tembru. Atkal dominējot topu virsotnes un klubu deju zāles, šis hits bija veiksmes atslēga Džastina 2015. gadā.
Vida Press


Mūsdienu varenākajai popmūzikas ikonai aprit 22 gadi
7
2015. gada izskaņā Bībers pamanījās salauzt Bītlu uzstādīto rekordu ar visvairāk rotējošām dziesmām ‘Billboard 100’ topā. Kopā ar producentu apvienību Jack U (Diplo un Skrillex), izpildīja hitu ‘Where Are U Now’ 2016. gada ‘Grammy’ balvu pasniegšanā, kā arī saņemot prestižo apbalvojumu par pašu dziesmu ‘Best Dance Recording’ kategorijā. Pēdējais Džastina albums ‘Purpose’, izdots 2015. gada izskaņā vēl joprojām veiksmīgi rotē radio stacijās un ir klausāms lielākajos straumēšanas servisos. Albums krasi atšķiras no iepriekšējiem veikumiem, galvenokārt, pateicoties producentu piesaistei un jaunā stila slīpēšanai. Novēlam arī šo gadu tikpat panākumiem bagātu, kā iepriekšējo un neapstāties pie izaugsmes!
Vida Press
Pasaules labākā dziedātāja, aktrise un DJ svin 35. jubileju Pasaules labākā dziedātāja, aktrise un DJ svin 35. jubileju   (11)
Skaistākais vīrietis Francijā: aktierim Alēnam Delonam - 80 Skaistākais vīrietis Francijā: aktierim Alēnam Delonam - 80   (4)
Pirms 75 gadiem piedzima vislabākais cilvēks pasaulē - Kims Čenirs Pirms 75 gadiem piedzima vislabākais cilvēks pasaulē - Kims Čenirs   (5)
Dzintaram Čīčam 23: Kā agrāk populārais dziedātājs mainījies Dzintaram Čīčam 23: Kā agrāk populārais dziedātājs mainījies   (24)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.