Pieci interesanti fakti par vēdera gāzēm

,
Aprēķināts, ka vidēji dienā cilvēks aptuveni 14 reizes atbrīvojas no vēdera gāzēm. Britu izdevums "Refinery29" aptaujājis ekspertus un saviem lasītājiem sniedzis piecus pārsteidzošus un, iespējams, nedzirdētus faktus par purkšķiem.
Pieci interesanti fakti par vēdera gāzēm
1
Jo augstāk gaisā, jo vairāk gāzītes. Daudzi, iespējams, piefiksējuši, ka pārlidojumu laikā ķermenis uzvedas citādāk nekā uz zemes. Izpētīts, ka augstums veicina vēdera gāžu rašanos. Nesenā pētījumā apstiprināts, ka augstums veicina vēdera uzpūšanos. Šī iemesla dēļ vairāki zinātnieki aviācijas industrijai ieteikuši piedomāt pie gāzīšu absorbētāju iemontēšanas krēslos, lai atvieglotu pasažieriem lidojumu.
PantherMedia/Scanpix
Pieci interesanti fakti par vēdera gāzēm
2
Veselīgs uzturs – nelāga smaka. Ne visa pārtika, ko cilvēks apēd, tiek sagremota. Šī iemesla dēļ gāzēm mēdz būt nelāga smaka. Izpētīts, ka veselīgākā pārtika patiesībā ir pati smirdīgākā, kad tā nonākusi mūsu ķermenī. Augļi, dārzeņi, graudaugi un pākšaugi – tie visi veicina smirdīgas vēdera gāzes. Turklāt tad, ja uzturā lietoti sīpoli, brokoļi, puķkāposti un kāposti, purkšķi ar negantu smaku ir garantēti, jo šajos dārzeņos ir rafinoze, ko ķermenis nespēj pārstrādāt.
PantherMedia/Scanpix


Pieci interesanti fakti par vēdera gāzēm
3
Pārāk daudz gaisa. Purkšķi rodas divos veidos. Viens no tiem – gāzes veidojas resnajā zarnā. Otrs – gaiss tiek norīts un nonāk gremošanas traktā. Gaisa norīšanas pamatā ir ātra ēšana, košļājamās gumijas košļāšana un gāzētu dzērienu lietošana. Labā ziņa ir tāda, ka purkšķi, kuri radušies norītā gaisa dēļ, parasti ir bez smakas.
PantherMedia/Scanpix


Pieci interesanti fakti par vēdera gāzēm
4
Nelāga smaka ne par ko labu neliecina. Ja vēdera gāzēm piemīt ļoti nepatīkama smaka, tā ir zīme, ka ķermenis nespēj tikt galā ar uzņemto pārtiku un barības vielām. Smaka var būt signāls, ka ķermenis nespēj uzsūkt barības vielas. Lai gan katrs cilvēks ir atšķirīgs, visbiežāk smirdīgas gāzes veicina ogļhidrāti, precīzāk, cukuri.
PantherMedia/Scanpix


Pieci interesanti fakti par vēdera gāzēm
5
Kad par purkšķiem jāsāk uztraukties. Izdevums vēsta, ka gadījumā, ja vēdera gāzes ir sāpīgas un ilgstošā periodā tām ir nepatīkama smaka, jādodas pie daktera, lai tas veic izmeklējumus. Turklāt, ja komplektā ar smaku un sāpēm nāk caureja vai aizcietējums, vizīte pie ārsta ir obligāta, jo šādi simptomi var liecināt par nopietnām slimībām.
PantherMedia/Scanpix
Desmit fakti par sievietes ķermeni, ko, iespējams, nezinājāt Desmit fakti par sievietes ķermeni, ko, iespējams, nezinājāt   (4)
Kafija, mūzika, ūdens un citas lietas, kas mūs var nonāvēt Kafija, mūzika, ūdens un citas lietas, kas mūs var nonāvēt   (1)
Daži šokējoši fakti par eiropiešu higiēnu 18. gadsimtā Daži šokējoši fakti par eiropiešu higiēnu 18. gadsimtā   (12)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.