Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas

,
8. decembrī aprit tieši 35 gadi, kopš Marks Deivids Čepmens uz ielas Ņujorkā nošāva leģendāro 'bītlu' Džonu Lenonu. Čepmens kopš tā laika atrodas cietumā, taču citi psihopāti ir uz brīvām kājām, tāpēc šoreiz atskats uz slavenākajiem mūziķiem, kuri gājuši bojā no slepkavas rokas.
Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas
1
Lenona nāve bija negaidīts trieciens viņa faniem, jo īsi pirms tam Lenons kopā ar Joko Ono bija izdevis savu albumu ‘Double Fantasy’, lai gan pirms tam piecus gadus ar mūziku nenodarbojās, visu enerģiju veltot dēla Šona audzināšanai. Tieši šis albums, kā arī Selindžera grāmata ‘Uz kraujas rudzu laukā’ bija rokās Čepmenam, kad viņš palūdza Lenonam autogrāfu, bet pēc īsa brīža sadūšojās viņu nošaut.
Vida Press
Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas
2
Tiesneša spriedums Čepmenam bija 20 gadi līdz mūža ieslodzījums cietumā. Kad šie 20 gadi bija pagājuši, Čepmenam bija tiesības lūgt priekšlaicīgu atbrīvošanu, taču viņam tika atteikts – gan pirmajā reizē, gan visās pārējās līdz astotajai (viņam ir tiesības to lūgt ik pēc diviem gadiem, un nākamā reize būs 2016. gada augustā). Pēc astotā atteikuma Čepmens teica: „Man ir žēl, ka esmu bijis tāds idiots un izvēlējos nepareizu veidu, lai kļūtu slavens. Taču tagad esmu atradis Jēzu. Viņš man ir piedevis un viņš mani mīl.”
Vida Press


Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas
3
Leģendārais blūzmenis Roberts Džonsons bija viens no pirmajiem, kas „atklāja” tā saukto ‘Klubu 27’ – slavenu mūziķu pulciņu, kuri gājuši bojā tieši 27 gadu vecumā. Dzīves laikā Džonsons popularitāti sasniegt nespēja, lai gan baumoja, ka viņš apmaiņā pret slavu krustcelēs pārdevis dvēseli nelabajam. Taču viņa ietekme uz turpmāko rokmūzikas attīstību ir grandioza. Arī viņa nāve ir leģendām apvīta, un populārākā versija liecina, ka Džonsonu noindēja greizsirdīgs vīrs, ar kura sievu mūziķis flirtēja kādā bārā.
Roberts Džonsons


Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas
4
No slepkavas rokas kritis arī „soulmūzikas princis” Mārvins Gejs, tikai slepkava bija viņa paša tēvs. 1984. gada 1. aprīlī Mārvins Gejs seniors ģimenes strīda laikā savam dēlam iešāva kreisajā plecā un sirdī. No kokaīna lietošanas Gejam bija paranoja, ka viņu nošaus, tāpēc uz skatuves viņš kāpa ložu necaurlaidīgā vestē, taču mājās tādu nenēsāja. Mūziķa tēvs sešus gadus atsēdēja cietumā, bet 84 gadu vecumā nomira veco ļaužu pansionātā.
Vida Press


Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas
5
Ne mazāk leģendārs mūziķis savulaik bija Euronymous – ģitārists, kurš dibinājis norvēģu black metal grupu ‘Mayhem’ un bijis viens no galvenajiem aktīvistiem skandināvu ekstrēmā metāla attīstībā. 25 gadu vecumā viņu nogalināja cits metālists – Vargs Vikerness, kurš savam kolēģim ar nazi iedūra 23 reizes. Slepkavības iemesls joprojām nav precīzi zināms, bet Vikerness, kurš par šo slepkavību un arī kristiešu baznīcu dedzināšanu 15 gadu pavadīja cietumā, nebrīvē ierakstīja divus savas grupas ‘Burzum’ albumus un kļuva par divu bērnu tēvu.
Arhīva foto


Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas
6
No slepkavas rokas gājis bojā arī krievu bards Mihails Krugs (īstais uzvārds Vorobjovs), slavenā urlu un cietumnieku hita ‘Владимирский централ’ autors. 2002. gadā Kruga privātmājā ielauzās nezināmi noziedznieki, kuri viņu nošāva. Mūziķa nāves patiesais iemesls joprojām nav zināms, un laiku pa laikam kāds bandīts uz aizdomu pamata tiek arestēts. Galvenās versijas ir divas: vai nu tie bija parasti laupītāji, vai tā tomēr bija pasūtījuma slepkavība.
RIA Novosti/Scanpix


Pieci slaveni mūziķi, kas gājuši bojā no slepkavas rokas
7
Bez šiem pieciem nogalinātajiem mūziķiem, protams, ir virkne vēl citu nedabiskā nāvē bojā gājušo, bet visvairāk to ir starp Amerikas reperiem, kuri šī dīvainā mūzikas žanra salīdzinoši īsajā vēsturē viens otru ir iznīcinājuši ar apbrīnojamu regularitāti. Bet par to sīkāk var lasīt šeit.
Publicitātes foto
Klubs 27: slaveni mūziķi, kuri miruši tieši 27 gadu vecumā Klubs 27: slaveni mūziķi, kuri miruši tieši 27 gadu vecumā   (9)
Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā   (2)
Skaļākās politiskās slepkavības mūsdienu Krievijas vēsturē Skaļākās politiskās slepkavības mūsdienu Krievijas vēsturē   (9)
Nāvējošā žurnālistika - mafijas un noziedzinieku upuri medijos Nāvējošā žurnālistika - mafijas un noziedzinieku upuri medijos   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.