Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā

,
18. maijā aprit tieši 35 gadi, kopš labprātīgi šo pasauli pameta leģendārais mūziķis Aiens Kērtiss – britu rokgrupas 'Joy Division' līderis. Morisejs savulaik izteicies, ka pašnāvība ir godājama rīcība, un daudzi mūziķi savu dzīvi beiguši, nonāvējot sevi. Skats.lv apkopojis stāstus par septiņiem leģendāriem vīriem pasaules rokmūzikas vēsturē.
Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā
1
1980. gada 18. maijā agri no rīta Kērtiss, izmantojot veļas šņori, pakārās savas mājas virtuvē. Viņš tikko bija noskatījies Vernera Hercoga filmu ‘Strošeks’ un klausījās Igija Popa albumu ‘The Idiot’. Viņam bija grūti apvienot muzikālās ambīcijas ar „normālu” ģimenes dzīvi, turklāt Kērtiss mocījās ar epilepsijas lēkmēm. Mūziķa sieva Debora vēlāk stāstīja, ka Aiens nemaz neesot vēlējies dzīvot ilgāk par 20 gadiem. Nāves brīdī viņš bija 23 gadus vecs.
Vida Press
Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā
2
Tā paša 1980. gada 7. decembrī pašnāvību izdarīja vēl kāds jauns mūziķis – 22 gadus vecais Dārbijs Krašs, Losandželosas pankroka grupas ‘Germs’ līderis. Viņš apzināti pārdozēja heroīnu. Leģenda vēsta, ka mirstot viņš uz sienas centies uzrakstīt vārdus "Here lies Darby Crash", bet nav spējis teikumu pabeigt. Nākamajā dienā tika nošauts Džons Lenons, tāpēc Kraša nāve plašākai publikai vairs nebija interesanta.
Vida Press


Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā
3
Viens no slavenākajiem mūziķim pašnāvniekiem, neapšaubāmi, ir Aberdīnas rokgrupas ‘Nirvana’ līderis Kurts Kobeins. Mūža pēdējos gadus Kobeins mocījās ar heroīna atkarību, slimībām (bronhītu un laringītu) un depresiju; viņš nespēja tikt galā ar laulībām un slavas nastu. 1994. gada sākumā Kobeins dažas reizes neveiksmīgi mēģināja sevi nonāvēt, līdz 5. aprīlī viņš tas izdevās nošaujoties. Pirms tam Kobeins publiski bija zvērējis, ka viņam nav ieroča.
AP/Scanpix


Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā
4
1986. gadā pašnāvību izdarīja Ričards Manuels – ietekmīgās kanādiešu / amerikāņu rokgrupas ‘The Band’ līdzdibinātājs, multiinstrumentālists un viens no vokālistiem. Grupas slavas zenītā Manuels bija kļuvis par alkoholiķi un narkomānu, bet reizi pa reizei centās izārstēties. Tomēr kādu vakaru pēc koncerta Orlando 42 gadus vecais mūziķis devās uz savu viesnīcas numuru, iešņauca kokaīnu, izdzēra ‘Grand Marnier’ konjaka pudeli un pakārās.
Vida Press


Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā
5
Pašnāvību izdarījis arī populārās austrāliešu grupas INXS dibinātājs, vokālists un līderis Maikls Hatčinss. 1997. gada 22. novembrī 37 gadus vecais mūziķis tika atrasts savā ‘Ritz-Carlton’ viesnīcas numurā Sidnejā. Arī viņa nāve cieši saistīta ar depresiju, alkoholismu un narkomāniju. Viņš gan bija izvēlējies neparastu pašnāvības veidu, automātiskajām durvīm piesienot savu siksnu un šajā cilpā pārlaužot kaklu.
Vida Press


Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā
6
Visilgāk no šī saraksta pašnāvniekiem nodzīvoja Dels Šenons – viens no rokenrola pionieriem, slavenā hita ‘Runaway’ izpildītājs. 1990. gadā mūziķis, kurš cieta no depresijas un lietoja antidepresantus, savās mājās nošāvās ar 22. kalibra šauteni. Rokenrola slavas zālē Šenons tika uzņemts jau pēc nāves.
Vida Press


Septiņi leģendāri mūziķi, kas dzīvi beiguši pašnāvībā
7
Gluži tāpat kā Dārbijs Krašs, 22 gadu vecumā pašnāvību izdarījis arī zviedru mūziķis Pērs Ingve Olins, pazīstams ar savu labskanīgo iesauku ‘Dead’. Viņš bija zviedru black-metal grupas ‘Morbid’ un ļoti ietekmīgās norvēģu grupas ‘Mayhem’ vokālists. „Mironis’ bija ļoti dīvains, depresīvs un drūms tips, kurš pirms koncertiem apraka savas drēbes, lai tās smirdētu pēc nāves. ‘Mironim’ patika regulāri sevi graizīt ar nazi, tāpēc kādu dienu viņš uzšķērda sev vēnas un kaklu un iešāva pakausī.
Arhīva foto
Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti   (16)
Ko nozīmē B burti B.B. Kinga vārdā un citi līdzīgi gadījumi Ko nozīmē B burti B.B. Kinga vārdā un citi līdzīgi gadījumi  
Deviņas aviokatastrofas, kas notikušas pilotu pašnāvnieku dēļ Deviņas aviokatastrofas, kas notikušas pilotu pašnāvnieku dēļ  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.