Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā

Pateicoties interneta jokdariem, rodas sajūta, ka vienīgais cilvēks pasaulē, kuram plauktā nestāv noputējusi 'Oskara' statuete, ir Leonardo Dikaprio. Realitāte ir citāda - pie šī kamīna dzegas dekora nav tikuši vairāki aktieri, kuri bauda kvēlu skatītāju mīlestību jau vairākus desmitus gadu. 'Skats.lv' piedāvā apskatīt septiņus leģendārus aktierus, kuri, par spīti saviem sasniegumiem, nav ieguvuši šo prestižo apbalvojumu.
Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā
1
Toms Krūzs, 53 gadi. Atceraties laiku, kad jūsu telefona zvana melodija bija meldiņš no filmas ‘Mission: Impossible’? Diezgan iespaidīgs panākums, tomēr pat šis grāvējs nenopelnīja Kruzam ‘Oskaru’. Par populārākajām filmām ar viņa dalību uzskatāmas arī ‘Top Gun’ (1986), ‘Jerry Maguire’ (1996) un ‘A Few Good Men’ (1992).
Vida Press


Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā
2
Edvards Nortons, 46 gadi. Populārākās filmas: 'American History X' (1998), 'Fight Club' (1999), 'The Grand Budapest Hotel' (2014). Nominēts apbalvojumam trīs reizes, taču tālāk par nomināciju tā arī nav ticis, kaut atzīts par vienu no 21. gadsimta labākajiem aktieriem. Šogad kinoteātros gaidāmas divas filmas ar viņa dalību.
Vida Press


Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā
3
Roberts Daunijs juniors, 50 gadi. Populārākās filmas: 'Chaplin' (1992), 'Natural Born Killers' (1994), 'Iron Man' (2008). Daunija evolūcija ir bijusi apbrīnojama – no vidusmēra aktiera ar smagām narkotiku problēmām viņš ir kļuvis par vienu no atzītākajiem Holivudas aktieriem. Nominēts divas reizes - par filmām ‘Chaplin’ un ‘Tropic Thunder’. Spriežot pēc Daunija nākotnes plāniem, tuvākā iespēja tikt pie apbalvojuma ir ar savu, nu jau ikonisko, lomas atveidi kā dzelzs vīram – Tonijam Starkam.
Vida Press


Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā
4
Džonijs Deps, 52 gadi. Savas karjeras laikā ir spēlējis ļoti daudz un dažādu tēlu, kuri kļuvuši par mūsdienu kino ikonām. Populārākās filmas: ‘Pirates of the Caribbean’ (2003), ‘Blow’ (2001), ‘Edward Scissorhands’ (1990). Džonijs Deps katrā filmā pārsteidz skatītājus, un neviena no filmām nav salīdzinām ar iepriekšējo veikumu. Tomēr ar to ir bijis par maz, lai iegūtu ‘Oskaru’, toties Depa kontā ir trīs nominācijas, kas vieš cerību, ka kādu dienu viņš iegūs arī šo trofeju.
Vida Press


Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā
5
Skārleta Johansone, 31 gads. Populārākās filmas: ‘The Horse Whisperer’ (1998), ‘Lost in Translation’ (2003), ‘The Avengers’ (2012). Vairākkārt izvirzīta pasaules skaistākās sievietes titulam, ne reizi pat nav izvirzīta ‘Oskaram’. Tas arī varētu būt skaidrojams ar aktrises relatīvi neilgo laiku filmu industrijā, tāpēc nākotne noteikti izskatās spoža.
Vida Press


Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā
6
Liams Nīsons, 63. gadi. Neticami, taču filmas ’Schindler’s List’ (1993) un ‘Taken’ (2008) nav spējušas sarūpēt Nīsonam ‘Oskaru’. Vistuvāk šim godam viņš atradās 1994. gadā ar minēto ‘Schindler’s List’, taču Toma Henka loma filmā ‘Philadelphia’ izrādījās cienīgāka šim godam.
Vida Press


Slaveni un leģendāri, bet tomēr bez 'Oskara' plauktiņā
7
Jānis Reinis, 55 gadi. Populārākas filmas: ‘Mērnieku laiki’ (1991), seriāls ‘Sirdsmīļā Monika’ (2000, 2015), 'Rīgas sargi' (2007). Viens no izcilākajiem latviešu aktieriem, kas devis neatņemamu ieguldījumu kino kultūras attīstībā. Pazīstams kā īpašās tehnikas ‘metodoloģiskā improvizācija’ ieviesējs Latvijā, taču ar to pagaidām ir bijis ‘par īsu’, lai izrautos līdz Amerikas Kinoakadēmijas balvai. Uztraukumam pamata nav, viss būs!
LETA
Septiņas lietas, kas tev jāzina par 'Netflix' Septiņas lietas, kas tev jāzina par 'Netflix'   (5)
Skaistāko padomju aktieru topā iekļauj arī divus latviešus Skaistāko padomju aktieru topā iekļauj arī divus latviešus   (11)
Seši slaveni aktieri, kuri gājuši bojā auto avārijā Seši slaveni aktieri, kuri gājuši bojā auto avārijā   (2)
Jau 21 gads kopš seriāla 'Draugi': kā mainījušās aktieru sejas Jau 21 gads kopš seriāla 'Draugi': kā mainījušās aktieru sejas   (2)
Lorēna, Beluči, Muti: 10 visu laiku skaistākās itāļu aktrises Lorēna, Beluči, Muti: 10 visu laiku skaistākās itāļu aktrises   (7)
Ja Holivudas filmas uzņemtu Āfrikā un tajās visi būtu melnie Ja Holivudas filmas uzņemtu Āfrikā un tajās visi būtu melnie  
10 visu laiku skaistākās aģenta Džeimsa Bonda meitenes 10 visu laiku skaistākās aģenta Džeimsa Bonda meitenes  
10 visu laiku labākās filmas par šausmīgajiem zombijiem 10 visu laiku labākās filmas par šausmīgajiem zombijiem   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.