Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri

,
Tas, kurš pieteica vīriešus kā stipro dzimumu, nebija saskāries ar sievietām, kuras emocionāli un reizēm arī fiziski ir pārākas par vairumu no kungiem. Piedāvājam atsaukt atmiņā septiņas latvju dāmas, kuras mainīja ierasto dienas kārtību, no jauna atgādinot, kā domāt 'ārpus kastes'.
Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri
1
Neļķu Alīna. Jau 16 gadu vecumā Alīna Ļebedeva no Daugavpils bija skaidri definējusi savu politisko nostāju. Meitene ļoti nekritiski atbalstīja nacionālboļševikus. Protestējot pret Latvijas iestāšanos NATO, Alīna britus nosauca par ‘visas pasaules ienaidniekiem’, slavas spozmē nonākot pēc tam, kad ar neļķēm pa seju iesita Velsas princim Čārlzam. Tiesa, tas nemainīja apstākļus un Latvija NATO iestājās par spīti Alīnas protestiem.
Vida Press
Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri
2
Aļošas kolēģe. Katram diženam vīram blakus vienmēr ir dižena sieviete. Bils Klintons un Hilarija, Obama un Mišela, Ušakovs un Iveta. Arī 13. janvāra leģendai, ko tauta nodēvējusi ar ‘Aļošu’, blakus nemitīgi atradās kažokādā tērpta dāma, kura piebalsoja un atbalstīja. Mēs ticam, ka šī kundze nepelnīti ir atstāta novārtā, tāpēc ļoti pelnīti ir iekļauta mūsu topā.
AFI


Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri
3
Izskriešana futbola laukumā kailai, iespējams, bija augstākais publiskās karjeras punkts latviešu ‘strīkerei’ Zemenei. Septembrī apritēs tieši desmit gadi, kopš toreiz 18 gadus jaunā Liene Buldure izdarīja izvēli par labu centieniem šokēt sabiedrību un atbalstīt futbolistus sava talanta kapacitātes ietvaros.
AFI


Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri
4
‘Positivus' festivāla laikā grupas ‘The Hobos' aicinājumam uz skatuves uzkāpt kailam cilvēkam atsaucās divas personas. Kāds puisis, kurš īpaši tālu netika, kā arī vienās biksītēs tērpta meitene, kura izpelnījās gan prieku no grupas un publikas, gan arī atpazīstamību pēc festivāla. Atlikušo koncerta daļu meitene pelnīti varēja vērot no pirmās rindas, galu galā - labi darbi dzīvē atmaksājas. Un mēs, protams, nevelkam nekādas paralēles ar Zemenes 'uzstāšanos’ Skonto stadionā.
DELFI


Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri
5
To, ka mākslinieki arī ir atbildīgi un politiski aktīvi cilvēki apliecināja Katrīna Neiburga, kura Latvijas Nacionālās operas 150. jubilejas koncertu pagodināja ar skandalozu kreklu ‘Grende, atkāpies!’, paužot atbalstu Andrejam Žagaram. Šo iniciatīvu pēcāk pārņēma virkne Latvijas slavenību, aizsākot teju modes trendu, kā rezultātā Neiburga kļuva par tādu kā šaura mēroga varoni un simbolu drosmīgai domāšanai (arī šaurā mērogā).
LETA


Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri
6
Līga Dimitere. Ir reizes, kad tev ir viedoklis, taču ir problēmas to izskaidrot. ‘Lai krusts runā pats par sevi’ bija tas, ko Līgas Dimiteres pavadoņi atbildēja praida dalībniekiem, kuri vaicāja, kāpēc melnajā tērptā kundze guļ gājiena ceļā. Ar savu akciju Līga noteikti izglāba simtiem cilvēku, kā arī apliecināja, ka ar kreatīvo domāšanu viņai viss ir kārtībā. Nevaram ne noliegt, ne apstiprināt, ka viņa ir domājusi par darbu kādā reklāmas aģentūrā.
F64


Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri
7
Divtūkstošo gadu sākumā Latvijā strauju popularitāti ieguva realitātes šovi ‘Talantu Fabrika’. Veidu, kā atsvaidzināt šo inovatīvo produktu vēl vairāk, atrada tā dalībnieku duets Džī un Cukuriņš. Viņi bija pirmais pāris Latvijā, kas izvēlējās tiešraidē atzīmēties ar seksa skandālu. Tiesa, ar ‘pāris’ mēs īsti nedomājam ‘pāris klasiskā izpratnē’, jo tobrīd prese ziņoja, ka dalībniecei bija draugs, kas šovam pavēra potenciālu publiskai attiecību noskaidrošanai. Šāds upuris gan nebija veltīgs, jo tas kalpoja kā potenciāls katalizators un pirmavots citiem būtiskiem notikumiem Latvijas televīzijā - Magones bērna ieņemšanai, Didža Bordo iznācienam ar ‘mazā didzīša’ vicināšanu un galu galā Pujāta mīlestības apliecinājumam Berezinai, tiešraidē paziņojot ‘es viņu mīlu, b**’.
William A. Clark / cc
Kā izprast hipsterus Kā izprast hipsterus   (11)
Mēs esam stipri, vareni, bet maz Mēs esam stipri, vareni, bet maz  
Neatzītās modes attaisnošana Neatzītās modes attaisnošana   (12)
Ernests Gulbis - interviju karalis Ernests Gulbis - interviju karalis   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.