Siļķu, popa, desu un citi karaļi

Dažkārt, lai iegūtu augstus titulus, nav jāpiedzimst ģimenē ar zilām asinīm vai neviļus Lasvegasā jāsapazīstas ar Lielbritānijas karaliskās ģimenes atvasi. Pietiks arī ar to, ja pats sevi par tādu pasludināsi. Nu, vai arī būsi pasaulē lielākā siļķe.
Siļķu, popa, desu un citi karaļi
1
Pavisam nesen jūras dzīves fanus sajūsmināja ziņa, ka tika iemūžināta ‘jūras čūska’ jeb siļķu karalis - zivs, kas var sasniegt pat 11 metru garumu un svērt līdz 300 kilogramiem. To redzēt ir izdevies vien retajam.
AP/Scanpix
Siļķu, popa, desu un citi karaļi
2
Šis ir, iespējams, vienīgais Otrā pasaules kara jūras forts, kas ir pasludinājis sevi par atsevišķu valsti. Un, kā jau īstai valstij pienākas, tai ir sava pašpasludinātā monarhija jau otrajā paaudzē. Šobrīd tur valda Maiks Beits, kurš ar tituliem ir nedaudz pieticīgāks, sevi pazemīgi dēvējot tikai par princi.
AP/Scanpix


Siļķu, popa, desu un citi karaļi
3
Pasauli pārsteidzis ar satriecošu balsi, pigmentācijas procesiem un deju kustību, kur tev šķiet, ka viņš iet uz priekšu, kamēr patiesībā viņš iet uz aizmuguri, Maiks Džeksons pilnīgi pamatoti tiek uzskatīts par popmūzikas karali.
AP/Scanpix


Siļķu, popa, desu un citi karaļi
4
Nemākam precizēt, kāpēc viņa vietā nav žirafe, melnais stārķis vai vismaz siļķu karalis, taču visiem ir skaidrs, ka īstais dzīvnieku karalis ir lauva. Bez liekiem jautājumiem un paskaidrojumiem.
RIA Novosti/Scanpix


Siļķu, popa, desu un citi karaļi
5
Bez liekiem jautājumiem un paskaidrojumiem sevi par “Romu karali visur” 1992. gadā pasludināja arī Īans Cioaba. Tā kā viņam, šķiet, ar pienākumiem veicās tīri labi, pēc nāves titulu pārņēma jaunais čigānu karalis - viņa dēls Florēns Cioaba, kurš mira 2013. gadā. Tur gan diemžēl viņu ģimenes dominance pārtrūka.
AFP/Scanpix


Siļķu, popa, desu un citi karaļi
6
Viens no iespaidīgākajiem cilvēkiem Krievijā pilnīgi noteikti ir par ‘desu karali’ dēvētais uzņēmējs Nikolajs Agurbašs, kuram, kā loģiski domājošie, iespējams, jau būs secinājuši, pieder liels desu un citu gaļas produktu uzņēmums. Karalis ar savu klātbūtni bija pagodinājis arī ‘Jauno vilni’.
DELFI
'Jaunā viļņa' svarīgākie notikumi 'Jaunā viļņa' svarīgākie notikumi   (1)
Galerija: Putins skatās uz ēdienu Galerija: Putins skatās uz ēdienu   (1)
Informācijas karš: Kā vislabāk aizvainot krievu Informācijas karš: Kā vislabāk aizvainot krievu   (53)
Informācijas karš: Kā vislabāk aizvainot latvieti Informācijas karš: Kā vislabāk aizvainot latvieti   (38)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.