'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro

Jūtot pavasara nemieru gaisā, Skats.lv redaktori svētdien nolēma doties brīvdabas 'šopingā' uz leģendāro Latgalīti, lai izpētītu, kas aizraujošs ir piedāvājumā un ko mēs varam iegūt, iztērējot tieši 20 eiro. Sirdīm nemierīgi sitoties, mēs ieradāmies krāmu tirdziņā, neskatoties uz to, ka vieta mums ir sveša, mēs ātri vien sajutām pazīstamas vēsmas, līdz vēlāk konstatējām, ka tas tāpēc, ka Latgalītē smaržo gluži kā labi pazīstamajā Kaņepes kultūras centrā. Sajutušies kā mājās, droši lecām truša alā.
'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro
1
Cena: 10 eiro. Jā, tā ir pilna izmēra kājas protēze, kas bija nevīžīgi pakārta starp visādiem dzelžiem, ķerrām un citām lietām, kas parasti sastopamas aizmirstu mazdārziņu šķūņos. Labā kāja uzreiz ieguva mūsu simpātijas. Sajūtas bija salīdzināmas ar saviļņojuma brīdi, kad no ielas vai patversmes paņem pusbeigtu kaķi un zini, ka sagādāsi viņam labus un skaistus brīžus atlikušajā dzīvēs daļā. Kungs, kurš no mums iekasēja naudu, uzreiz dedzīgi metās stāstīt, ka pirkums ir ģeniāls, mūsu izvēle perfekta un īstenībā viņš ir teju Dieva sūtīts, jo mums to atdos par nieka 10 eiro, nevis par 40-50, kāda esot īstā vērtība. Tavu laimi...
DELFI


'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro
2
Cena: 1 eiro. Grupas 'The Hobos' debijas albums 'Numbvision'. Jaunieši varbūt nezinās, taču deviņdesmito gadu beigās mūziku izdeva arī kasetēs, nevis tikai vinilā un interneta veikalos. Tieši šī melanholiskā atmiņu nots bija tā, kas mūs uzrunāja. Nevar noliegt, ka albumā atrodams arī viens no grupas lielākajiem singliem 'Christian I'm gonna be', kas kļuva par mūsu 'šopinga' skaņu celiņu. Starp citu, blakus šai kasetei atradās oskarotās filmas 'Training Day' DVD, kas maksāja par pusi lētāk - 50 centus. Secinājumus izdariet paši.
DELFI


'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro
3
Cena: 1 eiro. Mūsu atradumu sarakstu turpina 1995. gadā izdotā Bila Geitsa audio grāmata 'The Road Ahead'. Aplūkojot kastes ar nevienam nevajadzīgām un pamestām kasetēm, uzdūrāmies šai lentei, kas bija atdalīta no adoptētā brāļa - The Hobos 'Numbvision' albuma. Rakņājoties pa teju izjukušajām kartona kastēm, kurās šīs relikvijas bija atstātas novārtā kā Aivara Gedroica bloga publikācijas, mūs uzrunāja starojošais Bila Geitsa sejas siltums un gaidāmās dzīves mācības, kuras iegūsim no pasaules veiksmīgākā uzņēmēja. Atskārtām, ka ne mums, ne kādam pazīstam cilvēkam ir 'maģis', tāpēc šī būs brīnišķīga dekorācija kādā no redakcijas plauktiem.
DELFI


'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro
4
Cena: 5 eiro. Turpinot soļot pa šaurajiem Latgalītes labirintiem, nonācām pie būdeles, kas pretendēja uz antikvariāta statusu. Tajā glabājās kara laika nozīmītes, uzšuves, nacistu relikvijas, akmenī kaltas Ļeņina sejas, Ļeņina piemineklis un padomju militārās formas, protams, arī pistolēm līdzīgi priekšmeti. Šī Dāvida zvaigzne, ironiskā un vienlaicīgi skumjā kārtā, glabājās starp visa veida nacistu uzšuvēm, tādēļ bija pirmā, kas iekrita mūsu acīs. Izlēmām rīkoties līdzīgi, kā ebreju glābēji kara laikā - ātrāk to aizvākt no nacistu ietekmes zonām.
DELFI


'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro
5
Cena: 6 eiro, bet nodiņģējām to līdz 3 eiro. Ar atlikušajiem grašiem vēlējāmies ekspedīciju noslēgt ar stilu, tādēļ ilgi rakņājāmies, lai atrastu perfekto relikviju 3 eiro vērtībā. Tiekot pāri sarūsējušiem santehnikas kalniem un pamestiem gumijas zābaku krājumiem, apstājāmies pie nomaļas būdiņas, kurā bija izlikts viss, kas varētu atgādināt vectēva garāžu, ieskaitot pašu vectēvu. Sākotnēji vectēvs vēlējās 6 eiro par šī necilā paskata pīpīti, taču, redzot, ka nervozi grabinām monētas ar žēlabainu acu skatienu, onkulis to atdeva par trīs naudiņām. Skats.lv 1 : Onkulis 0
DELFI


'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro
6
Ar augsti paceltu galvu, lepnuma izjūtu krūtīs (kura mijas ar cigarešu dūmiem, jo tie bija visur) un mākslīgās pēdas piesaistīto apjukušo acu skatienu pavadīti, pametām tirgus teritoriju ar mērķi atgriezties vēlreiz un turpināt dārgumu medības vēl neredzētos apjomos.
DELFI

The Hobos - Christian (I'm Gonna Be)

Senlatviešu metodes straujai dzīves uzlabošanai Senlatviešu metodes straujai dzīves uzlabošanai   (4)
Profesijas, kas nepamatoti paliek ēnā 'ēnu dienā' Profesijas, kas nepamatoti paliek ēnā 'ēnu dienā'   (5)
Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds? Strukturēts ūdens - ģenialitātes kalngals vai pilnīgs absurds?   (39)
Piecpadsmit cilvēku tipi, kurus satiksi Vecrīgā Piecpadsmit cilvēku tipi, kurus satiksi Vecrīgā   (6)
10 kaitinoši draugu tipi, kurus gribas izdzēst no 'Facebook' 10 kaitinoši draugu tipi, kurus gribas izdzēst no 'Facebook'   (29)
Ganību placis Rīgā, kas gaida 160 miljonus eiro Ganību placis Rīgā, kas gaida 160 miljonus eiro   (3)
Nopludināta informācija par tuvākajiem Maira Brieža pretiniekiem Nopludināta informācija par tuvākajiem Maira Brieža pretiniekiem   (14)
Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem? Joahimam Zīgeristam 69: Kā nopirkt tautu ar banāniem?   (6)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.