Vegānisms - mīti un patiesība

,
Kad Latvijas vadošais vegāns OTV kanāla raidījumā 'NācTV' pauda savas bažas par zoodārziem, kā arī pastāstīja vairāk par vegānisma ideoloģiju, Skats.lv saprata - šo tematu vēlamies apskatīt dziļāk. Nekavējoties vietnē Veganmainstream.com iepazināmies ar pašu vegānu apzinātajiem mītiem - ko viņuprāt gaļēdāji par viņiem domā maldīgi. Jā! Daži no tiem ir totāli aplami. Paskaidrosim, kāpēc mēs tā domājam. Bet dažiem gan var piekrist.
Vegānisms - mīti un patiesība
1
Vegāni esot hipiji. Šim mītam mēs sliecamies piekrist. Hipiju kultūra ir atpazīstama ar vērienīgām seksuālajām orģijām, kas liek domās vilkt paralēles arī ar vegānu ciešo kopienu. Turklāt kā vieni tā otri daudz laika pavada guļot zālē.
RIA Novosti/Scanpix
Vegānisms - mīti un patiesība
2
Visi vegāni esot bāli. Šim mēs atļaujamies nepiekrist, jo, piemēram, albīni mīl kārtīgi iekosties gaļā, taču viņi ir tik bāli, ka teju vai spīd tumsā. Un tā kā tumsā spīdošus vegānus neesam redzējuši, tad atliek secināt, ka salīdzinoši viņi nemaz tik bāli nav.
AP/Scanpix


Vegānisms - mīti un patiesība
3
Visi vegāni par tādiem ir kļuvuši, lai glābtu dzīvniekus. Šis, mūsuprāt, ir vismuļķīgākais no visiem mītiem - visiem ir skaidrs, ka daļa vegānu gluži vienkārši ienīst augus.
AFP/Scanpix


Vegānisms - mīti un patiesība
4
Vegāni esot vāji. Tā kā mums nepietika resursu padziļinātam pētījumam, Skats.lv rīcībā nav gana daudz informācijas, lai pierādītu pretējo.
AFP/Scanpix


Vegānisms - mīti un patiesība
5
Vegāni ir kontrkultūra, kas ietver daudz tetovējumu un pīrsingu. Ja nevaram apgalvot, ka vegāni nav vāji, tad nevaram apgalvot, ka viņi spētu izturēt tetovēšanas procesu.
AP/Scanpix


Vegānisms - mīti un patiesība
6
Daži no mītiem mūs nedaudz mulsināja. Piemēram, vegāni uzskata, ka gaļēdāji uzskata, ka vegāni neēdot neko saldu. Protams, mūsu mērķis nav mācīt vegāniem dzīvot, bet mēs uzskatām, ka arī augļi var būt saldi, turklāt ir iespējams pagatavot fantastiski gardus mafinus arī ar vegāniem draudzīgām sastāvdaļām.
AFP/Scanpix


Vegānisms - mīti un patiesība
7
Mēs nebūt neesam naidīgi noskaņoti pret vegānu kultūru. Mums gluži vienkārši rūp spēcīgas latviešu tautas saglabāšana, tāpēc ir bail no apziņas, ka pārāk liels vegānu īpatsvars mums varētu liegt vēl kādreiz iegūt Olimpisko medaļu šķēpmešanā.
AFP/Scanpix
Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri Septiņas sievietes, kuras mainīja latvieša uztveri  
Salabotas Paulu Koelju atziņas Salabotas Paulu Koelju atziņas  
Gatavojies vasarai - tipiskākie festivālu apmeklētāji Gatavojies vasarai - tipiskākie festivālu apmeklētāji   (1)
Daži padomi: ar tēlošanu uz futbola virsotnēm Daži padomi: ar tēlošanu uz futbola virsotnēm  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.