Pašiņmiets - 2015. gada sabiedrības drauds?

, , ,
Ja arī tev ir pazīstama tā sajūta, kad ir akūta nepieciešamība pēc selfija, taču tuvumā nav spoguļa, bet roka ir pārāk īsa, varam mierināt - sabiedrība veiksmīgi ir nonākusi pie pašiņmieta - pagarināma stieņa, kas ar 'Bluetooth' palīdzību uzņems nevainojamu selfju, ko pievienot visiem tiem pārējiem pašportretu simtiem telefona galerijā. Daudziem par pārsteigumu, šis koncepts nav miris tā attīstības sākuma posmā. Gluži pretēji.
Pašiņmiets - 2015. gada sabiedrības drauds?
1
Pirmie pašiņmieta draudus saskatīja dienvidkorejieši, kuri pagājušā gada novembrī ieviesa noteikumus, kas aizliedz tirgot nereģistrētas selfiju nūjas, attaisnojoties, ka tās varot traucēt citām ierīcēm. Jāpiebilst, ka tieši Dienvidkoreja arī bija viena no pirmajām aktīvajām pašiņmietu izmantotājām. Attēlu uzņemšanas stieņu aizstāvji oponēja, ka tehniski šie mieti nekādus traucējumus nevar radīt. Arī Skats.lv piekrīt oponentiem, norādot, ka valdība vienkārši varēja atzīt - viņiem bija kauns skatīties uz iedzīvotāju masām, kuri tos izmanto.
AFP/Scanpix
Pašiņmiets - 2015. gada sabiedrības drauds?
2
Arī portāls Mashable.com ir norādījis, ka pašiņmieti ir kaitinošā kārtā pārņēmuši ietekmīgo Starptautisko Patērētāju elektronikas šovu Lasvegasā. ‘Ja 2014. gads bija pašiņmietu gads, tad ‘CES 2015’ varētu būt pasākums, kurā tas piedzīvo savu slavas zenītu,’ vēsta portāls.
Reuters/Scanpix


Pašiņmiets - 2015. gada sabiedrības drauds?
3
Turklāt vēl tikai 2014. gada vasarā Amerikas psihiatru asociācija tieksmi uzņemt selfijus atzina par psihisku nepilnību, norādot, ka tā ir pieskaitāma obsesīvi-kompulsīviem traucējumiem. Nevarētu teikt, ka pašiņmieta uzvaras gājiens liecinātu par progresu tās risinājumā.
AFP/Scanpix


Pašiņmiets - 2015. gada sabiedrības drauds?
4
Kaut arī varam piekrist, ka pašiņmiets ir labs veids, kā tikt pie savas fotogrāfijas tiem cilvēkiem, kuriem nav draugu, jāpiebilst, ka var izrādīties - ne visiem būs pa spēkam operēt ar tik sarežģītu iekārtu kā stienis ar pogu.
Instagram @ cmengland


Pašiņmiets - 2015. gada sabiedrības drauds?
5
Turklāt jaunā inovācija ir ‘ļoti ērti’ savienojama ar mobilā telefona pamata funkciju - zvanīšanu.
Instagram @ JazzyFerris


Pašiņmiets - 2015. gada sabiedrības drauds?
6
Jāpiebilst, ka Skats.lv komanda tomēr uzskatīja 'selfie stick' par gana būtisku ierīci, lai to ieviestu arī savā leksikā. Iespējams, pamanījāt mūsu jauno darinājumu 'pašiņmiets'.
Reuters/Scanpix
Sniegavīri, pie kuriem vēl ir jāpiestrādā Sniegavīri, pie kuriem vēl ir jāpiestrādā  
Jaungada solījumu laušana - populārākie piemēri un 'Twitter' lietotāju apņemšanās Jaungada solījumu laušana - populārākie piemēri un 'Twitter' lietotāju apņemšanās  
Piecas dīvainākās valdības apmaksātās profesijas Ķīnā Piecas dīvainākās valdības apmaksātās profesijas Ķīnā   (3)
Septiņas neierastas un pretrunīgas žurnāla 'Time' gada cilvēka izvēles Septiņas neierastas un pretrunīgas žurnāla 'Time' gada cilvēka izvēles  
Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze   (39)
Ozoliņš, Astašenko un citi - latvieši, kuri ir nometuši cimdus NHL laukumā Ozoliņš, Astašenko un citi - latvieši, kuri ir nometuši cimdus NHL laukumā   (1)
Ivars Kalniņš Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri   (27)
Daži reti neglīti un klišejiski tetovējumi Daži reti neglīti un klišejiski tetovējumi   (7)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.