'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas

Francijā norisinās aktīva 'Charlie Hebdo' terorakta aizdomās turamo meklēšana, policijai esot uz pēdām diviem brāļiem. Skats.lv izlēma atskatīties nesenā pagātnē, lai atcerētos vēl dažus gadījumus, kad noziedzniekus ir vienojušas ģimenes saites.
'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas
1
2013. gadā pasauli satrieca ziņa par asiņaino Bostonas maratona finišu, kad 15. aprīļa pēcpusdienā nogranda divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet ievainoti tika aptuveni 200. Policija, iespējams, vienā no pēdējā laika skaļākajā meklēšanām tvarstīja čečenu brāļus Džoharu (attēlā pa kreisi) un Tamerlanu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā, bet Džohars ir apcietināts, un viņa advokāti vēl 2014. gada nogalē lūdza nepiemērot viņam nāvessodu.
AP/Scanpix
'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas
2
2011. gada 25. janvāra rītā Jēkabpilī norisinājās spēļu zāles ‘Fēnikss’ bruņota laupīšana. Notikumu gaitā mira viens policists, kā arī tika ievainots spēļu zāles darbinieks. Četri no pieciem uzbrucējiem bija policisti. Starp tiem arī brāļi Deniss un Pāvels (attēlā) Hristoforidi, kuri šobrīd izcieš piespriesto sodu.
LETA


'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas
3
Ievērojamās žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības izmeklēšana bija mistikas un neatbildētu jautājumu apvīta. Kaut arī spekulācijas par patiesajiem nozieguma plānotājiem turpina dzīvot, gadu pēc slepkavības tās izmeklētāji nāca klajā ar paziņojumu - tās izpildītāji bija čečenu brāļi Ibrahims, Džebrails un Tamerlans Mahmudovi.
AP/Scanpix


'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas
4
Iespējams, Igaunijas vēsturē romantiskākie un idealizētākie noziedznieki ir ‘meža veči’ - brāļi Ilo (attēlā) un Aivars Voitkas, kuri, slēpjoties no policijas, mežā bija pavadījuši 14 gadus, sākot ar 1986. To laikā abi vīri bija paspējuši veikt vairākas laupīšanas, ieskaitot ieroču atņemšanu mežā sastaptiem policistiem. Šis stāsts kaimiņvalsts vidū jau bija folklorizējies, un policija savulaik paziņoja, ka noziedznieku notveršana viņiem ir goda lieta.
DELFI.ee


'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas
5
Viens no trim ‘Charlie Hebod’ terorakta aizdomās turētajiem - Hamīds Murats - pats ir pieteicies policijā, atstājot policijas pārziņā atlikušo divu notveršanu - brāļus Saīdu un Čerifu Kuaši.
AFP/Scanpix
Skaļākās slepkavības Latvijas jaunāko laiku vēsturē Skaļākās slepkavības Latvijas jaunāko laiku vēsturē   (7)
Uz nāvi notiesāto slepkavu pēdējās maltītes Uz nāvi notiesāto slepkavu pēdējās maltītes   (3)
Idealizēti un populāri noziedzinieki Idealizēti un populāri noziedzinieki   (1)
Septiņi dīvaini un neloģiski aizliegumi pasaulē Septiņi dīvaini un neloģiski aizliegumi pasaulē   (5)
Ā. Hitlers - bailes no asmeņiem, simpātijas pret šokolādi un citi interesanti fakti Ā. Hitlers - bailes no asmeņiem, simpātijas pret šokolādi un citi interesanti fakti   (8)
Ar emocionāliem komiksiem karikatūristi reaģē uz Parīzes apšaudi Ar emocionāliem komiksiem karikatūristi reaģē uz Parīzes apšaudi   (5)
Kā meistarīgie ķīnieši paši sev transportlīdzekļus būvē Kā meistarīgie ķīnieši paši sev transportlīdzekļus būvē   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.